Pagini

sâmbătă, 20 iunie 2009

Barbatul..ajutor in casa?


M-a trezit mirosul de mâncare care a venit la mine, cu toate că uşile în casă erau închise. Mirosea a peşte.

După ce a fost joi la pescuit şi a prins un somn de 3 kg, peşte cu care s-a luptat, la propriu, să reuşească să-l cureţe, era încă viu când a ajuns acasă cu el şi avea o forţă imensă,..azi dimineaţă, până să se trezească mama,s-a apucat să-l prăjească.

Tatăl meu este unul dintre bărbaţii care se implică în treburile casnice, ajutând-o pe mama adeseori atât la curăţenie, cât şi la gătit..se vede, ne aşteaptă cu peşte prăjit. Este plăcut să vezi că persoana de lângă tine este alături de tine în toate, împărţiţi totul..însă din păcate nu am auzit mulţi bărbaţi aşa. Sunt unii cărora chiar nu le pasă, sunt învăţaţi să primească totul d-a gata.

Nu-i o problemă, că atunci când iubeşti încerci să te adaptezi situaţiei..eşti mulţumită să-l ştii lângă tine, ca de treburile casnice te ocupi singură. Dar cât? Nu ţi-ar plăcea şi ţie, să te aştepte soţul cu micul dejun pregătit, sau să îţi facă o surpriză gătindu-ţi ceva?
Eu încă nu fac parte din această categorie, nu m-am căsătorit şi nu ştiu cum va fi..voi primiţi ajutor de la soţ? Sau nu vă place ceea ce face şi preferaţi să vă descurcaţi singure?

7 comentarii:

  1. Frumos din partea tatalui tau , insa cand unii barbati nu se pricep deloc e mai bine sa ramanem singure in bucatarie pentru ca mai tare ne incurca , si ne rapeste din timp stransul cioburilor sau mai rau , trebuie sa o luam de la capat cu reteta .

    RăspundețiȘtergere
  2. Putin ajutor nu strica,s-apoi nu vad unde scrie ca barbatii trebuie doar sa primeasca de-a gata.Nu-i deloc rusinos sa stii sa faci ceva prin bucatarie,nu numai sa papi.:)Ce-i drept barbatii,majoritatea nu exceleaza in domeniu.
    Tatal tau este de apreciat in privinta asta.
    Am avut si eu niste unchi care se pricepeau de minune in bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari tatalui tau! La mine tata se pricepe la fripturi si la ciorbe, asa ca el le face intotdeauna. De restul se ocupa mama.
    Prietenul meu ma ajuta pentru ca stie in bucatarie mai multe decat mine, dar nu mi-ar placea sa puna monopol pe oale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc fetelor, tatal meu intr-adevar este de admirat..mi-ar placea la nebunie ca si prietenul meu sa fie macar un sfert din sfertul sfertului ca tatal meu din punctul asta de vedere.

    Dooda felicitari prietenului tau, este tare :)
    Consider ca in ziua de azi sunt putine persoane interesate de treburile gospodaresti, e la moda sa-ti angajezi o menajera si sa iti faca ce ai nevoie fara sa depui un alt efort decat cel financiar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mdap,ma numar si eu printre cele ce primesc ajutor in bucatarie...si iti doresc sa gasesti un barbat harnic la bucatarie si doritor sa ajute.
    Felicitari tatalui tau!Mi-ai amintit de tatal meu:-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti o fericita Ana-Maria :).
    Multumesc..felicitari si pentru sotul si tatal tau! (poate ar trebui sa vorbesc cu dvs., imi cer scuze daca am deranjat)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce minune de tata ai,draga Anne!! E rar,sa stii si pe cale de disparitie talentul asta al barbatilor!!!!!!!!!! Sa-ti traiasca si sa te bucure multi,f multi ani si de-acum incolo cu priceperea sa!!! Unele partenere de viata ignora chestia asta dar nu-si dau seama cat de norocoase sunt! Si sotul meu prezinta veleitati culinare dar e prea ocupat pt punerea lor in practica...Important e ca se pricepe si eu apreciez!
    Iar daca am observat ca si tu apreciezi....,iti doresc sa gasesti barbatul potrivit si care sa te merita,draga Anne!
    Pupicei sinceri!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere