Pagini

marți, 23 iunie 2009

Constatarea amiabila in caz de accident


De la 1 iulie exista posibilitatea de a scapa de un drum pana la Politie, si respectiv de puncte penalizatoare insotite de o amenda, asta datorita introducerii constatarii amiabile (va exista un formular, ce va trebui primit din partea companiilor de asigurari RCA, pe care soferii implicati in accident usor, care nu se afla sub influenta drogurilor sau bauturilor alcoolice, il vor completa cu datele accidentului).

Formularul ce contine doua pagini autocopiative, va trebui completat si cu datele celor care au fost martori la cele intamplate, precum si cu o schita a accidentului. Concret este la fel ca ceea ce se completa pana acum la Politie, doar ca de la 1 iulie..se poate completa in aer liber..fara a da ochii cu nenea politist.

Este bine sa se realizeze verificarea permisului de conducere, a cartii de identitate, a talonului masinii, respectiv polita RCA ale celuilalt sofer, pentru a fi siguri ca acesta nu a gresit in completarea formularului si dosarul de dauna intocmit de reprezentatii asiguratorilor este efectuat corect.

Singurele conditii care trebuiesc respectate pentru a putea adopta varianta constatarii amiabile, sunt legate de:

  • implicarea in accident doar a doua masini asigurate cu polita RCA
  • soferii nu se afla sub incidenta consumului de alcool sau droguri
  • accidentul rutier nu este soldat cu victime
  • autoturismele au facute inspectia tehnica periodica la zi

3 comentarii:

  1. ar fi fost bine asa ceva sa fi intrat in vigoare de acum cativa ani cand s-a pus prima data in discutie problema, insa nici acum nu e prea tarziu, dar pana nu o vad intrata in vigoare tot nu o sa cred

    RăspundețiȘtergere
  2. da are dreptate Cristina...insa e bn mai tarziu decat niciodata:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai teoria intotdeauna a fost buna..asteptam sa vedem daca se intampla concret ceva si in practica, dar trebuie sa speram nu? E mai greu ca lucrurile bune de obicei nu prea se intampla, Guvernul e orientat spre altele decat adoptarea unor legi utile

    RăspundețiȘtergere