Pagini

marți, 23 iunie 2009

Despre apa si vin

Am primit un mail interesant:

Benjamin Franklin spunea: "In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !".

Un mare numar de studii stiintifice, atent controlate, au demonstrate ca daca bem 1 litru de apa pe zi, la sfirsitul unui an vom fi absorbit mai mult de 1 kg de Escherichia coli (E. coli), o bacterie ce se gaseste in fecale. Cu alte cuvinte consumam 1 kg de cacat !

Daca insa consumam vin, bere (tequila, rom, whiskey, sau alte bauturi) NU ne expunem acestui risc deoarece alcoolul se obtine in urma unui process de purificare prin fierbere, filtrare si/sau fermentare.

Tineti minte : Apa = cacat..........Vin = Sanatate.

Deci, in concluzie, e mai bine sa bem vin si sa vorbim aiurea decit sa bem apa si sa ne umplem de cacat !

Aveau dreptate stramosii :"IN VINO VERITAS !"
(P.S. Scuzati limbajul folosit)

Stiam ca in apa se regaseste Escherichia coli, si in branza topita sau unele mezeluri este prezenta..dar apa este esentia vietii, trebuie s-o consumam..insa nu pe cea care curge la robinet!

Cum e?

7 comentarii:

  1. ok nu contest cerecetarea stiintifica daca e la baza, insa clar de acum o sa merg pe 10 carari: deci inlcouim 2 litri de apa pe zi in medie cu 2 litri de vin, bere, wiskey etc etc...woooooooow...acum il inteleg pe nea nicu de la birtul din colt, bea sa-si pastreze sanatatea

    RăspundețiȘtergere
  2. Annie,crezi ca dacii si romanii de tampiti beau numai vin?Stiau ei ceva...iti dai seama...:-D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Ana-Maria, cu siguranta nu beau ei intamplator numai vin :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anne

    revenim la termenul de original de aici?

    RăspundețiȘtergere
  5. si medicul recomanda un paharel de vin micutz pt sanatate, dar totusi cred ca si apa e buna de baut si nu asa de toxica. eu pana acu is sanatos bine mersi cu apa, sucuri si ce mai beau eu..dar pt cei care au frica sa nu se imbolnaveasca pot fierbe apa tot timpul :D
    la cate grade insa...depinde de fiecare :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu consum apa plata..dar trebuie sa avem grija si de care..citeam pe un bidon de 5L, Calipso..ca era de fapt apa din Voluntari, asa ca e tot aia :)

    RăspundețiȘtergere