Pagini

luni, 22 iunie 2009

Examenul de bacalaureat


Cu totii am trecut prin perioada asta, prin examenele vietii care ne-au dat batai de cap.

Acum este randul altor "copii" sa treaca prin experienta acestui haos. Afirm asta, datorita situatiei existente in invatamantul romanesc, de faptul ca profesorii nu intentionau sa participe la examenul de bacalaureat, sa faca parte din comisia de supraveghere datorita veniturilor obtinute, mult mai mici decat in anul anterior (am inteles ca primeau 110 RON anul trecut, iar acum ar primi doar 60 RON). Asta e tara in care traim..ne asteptam si la altele, nu doar asta/astea.

Imi amintesc cu placere de zilele in care stateam in curtea scolii, pe niste calduri infernale, asteptand sa intru in sala de examen. Vorbeam pana la momentul deschiderii usilor de acces cu toata lumea, auzind pareri..ce le-ar placea sa ne dea..ce s-ar fi auzit ca ne-ar da..cum erau comisiile la probele orale..mai mult stres imi creau toate conversatiile acelea, dar despre ce sa vorbesti altceva?

De asemenea nu voi uita cum la ultima proba, mi s-a facut rau in sala de examen..se adunase oboseala, stres, iar caldura de acolo mi-a pus capac. Toata lumea credea ca am facut o inscenare, ca ma prefac..ca nu stiu si d-aia am reactionat asa...dar nimeni, decat eu, nu stia realitatea.

A trecut..cu bine..au venit altele apoi, poate mai grele decat examenul de bacalaureat..toate ne-au lasat in urma ceva amintiri.
Va amintiti cu placere sau dezgust de anumite evenimente intamplate in timpul desfasurarii examenului de bacalaureat?

8 comentarii:

  1. Bacul, l-am luat uşor...!!! Chiar nu mi s-a părut dificil. Şi am obţinut şi o notă mare. Mi se par totuşi prea multe probe.

    RăspundețiȘtergere
  2. am avut majoratul in aceeasi zi cu proba de oral la limba romana, si ca drept cadou erau sa ma dea afara din sala pentru ca eram prea vesela...oricum mi-e jena de ce se intampla.Parerea mea poate neavizata este ca intr-o tara sunt 3 categorii de oameni de care trebuie sa ai foarte mare grija caci de ei depinde viiotrul si sanatatea unei natiuni: profesorii care ii educa pe viitori oameni, si care ar trebuie sa nu aiba ziua grijei de maine in momentul in care educa un copil, si care ar trebui sa fie selectati foarte bine si medicii care de asemenea ar trebui sa se gandeasca strict la munca. (Nu luam in considerare buruienile fiecarui sistem)

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesorii, medicii si a 3a categorie care e? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. scuze am vrut sa scriu 2, iertati-ma ca nu am verificat

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc mult>:D<

    da, discutiile dinainte, parerile celorlalti, cum sunt comisiile, ce se da..mai rau mi-au facut:-j...

    a trebuit sa stau toata seara sa meditez, sa-mi spun in continuare ca nu am de ce sa-mi fac probleme, ca nota o sa fie cea mai mare si ca viata e frumoasa asa cum e. acum ma simt mult mai bine si nu mai vreau sa aud parerile celorlalti care au intrat in sali. stiu ca Eu voi lua 10, indiferent de comisie. Dumnezeu e cu mine, si asta nu se va schimba niciodata, orice s-ar intampla in viata:X asta e tot:X

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi pentru comentariul de pe blog :) am luat 10 la prima proba :">

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu am luat 10:X:X

    maine am la engleza si apoi vineri la romana-scris. ala e cheia intregului examen.
    o zi buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari fetelor si multa bafta in continuare!
    Chiar ma intrebam ce mai faceti, multumesc ca mi-ati spus!
    Va tin pumnii pana la finalizarea tuturor examenelor.

    RăspundețiȘtergere