Pagini

luni, 22 iunie 2009

Red Bull Sugar Free


Bautura fara zahar, doar cu continut indulcitori chimici de sinteza si alti aditivi cu potential cancerigen.

De multe ori, alegem un produs fara zahar pentru a evita sa ne ingrasam..dar nu ne gandim ca in loc de zahar, gasim alti substituenti mult mai daunatori decat zaharul.
Este cazul si bauturii Red Bull Sugar Free, ce contine de fapt doar apa carbogazoasa si foarte multe E-uri.

Băutură cu taurină şi cofeină ce conţine îndulcitori - conţinut ridicat de cofeină (32 mg/100 ml). Apă carbogazoasă, corector de aciditate: citraţi de sodiu E331, taurină (0,4%), gluconodeltalactonă E575 (0,24%), îndulcitori (acesulfam K E950, aspartam E951), cofeină (0,03%), inositol, vitamine (niacin, acid pan­thoteic, B6, B12), arome, agent de îngroşare gumă xanthan E415, coloranţi caramel E150, riboflavină E101.

Conţine o sursă de fenilalanină. Conţinut nutritiv/100 ml: energie 14 kj (3 kcal), proteine 0g, carbohidraţi 0g (din care zahăr 0g), fibre 0g, grăsimi 0g (din care saturate 0g), sodiu 0,08g. Vitamine: niacin 8 mg/44%DZR, avid panthoteic 2 mg/33% DZR, B6 2mg/100% DZR, B12 2Ïg/200% DZR. Se recomandă o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
Sursa: Jurnalul

Si acum sa vedem efectele:
  • Taurina: poate avea efecte negative asupra ficatului sau inimii
  • Acesulfam K ( E950) - un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, dar prezinta un risc carcinogen
  • gluconodeltalactonă (E575) - face parte din categoria E-uri "suspecte". Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol
Uite asa, lista poate continua.

Nu consum aceasta bautura si nici nu intentionez sa fac vreodata asta, mi-a atras atentia doar ambalajul pe care il vad zilnic pe masa colegilor.
Ei spun ca ii invigoreaza..e un fel de cafea consumata dimineata.Oare asa sa fie?

6 comentarii:

  1. La fel ca și Cola 0: fără zahăr, dar o groază de alte chestii în ea care îți fac mai mult rău.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este..si cu siguranta multe persoane stiu de implicatiile consumului produselor de genul asta..dar fac abstractie de aceste aspecte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu vreau sa discut despre astfel de chestii nesanatoase si dubioase...Nu intra in discutie! Vreau doar sa spun ca desi nimic nu mai e cum ar trebui sa fie,un pahar de Cola rece tot merita sa degustam! Asta nu-seamna sa exageram dar micile placeri fac deliciul vietii! Exclus tigari! Si-ar mai fi si cate-o ciocolata buna din cand in cand,pt endorfine!
    O postare f interesanta,draga Anne si mai asteptam astfel de teme! Ai pus punctul pe "i" si poate se hotarasc si altii sa vada adevarul din spatele ambalajelor frumoase...
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. A inceput deja sa ma enerveze cat se vorbeste despre ''e-uri''. Poti sa sperii pe orice copil care inca nici nu a invatat sa citeasca, acum in loc sa il sperii cu ''bau-bau'' , ii spui ''vezi ca are e-uri''
    In primul rand, suntem departe, foarte departe de a manca natural, sanatos, asa cum o faceau stramosii nostrii. Natural nu inseamna ''iaurt natural'' sau sucuri ''100% naturale'', ci insemana rosiile, catravetii si painea facuta din graul pe care il vedem noi cumrasare si creste in gradina. Natural inseamna apa de fantana, sau ceaiul de menta, facut cu menta din geadina noastra, nu din pliculete frumos si colorat ambalate. Natural inseamna sa luam masa asezati LA MASA,linistiti, cu telefoanele inchise, mestecand incet, calm fiecare imbucatura de mancare.
    Nici painea, nici asa zisele alimente sanatoase, sau ceaiuri si bauturi santatoase nu sunt decat artificii bune de umblut burtile oamenilor grabiti si ignoranti, sau celor care sunt atat de ocupati cu mizeriile de zi cu zi incat nu mai au timp de altceva.
    Asta este. Traim intr-o perioada in care nu avem altceva la indemana decat minunatiile frumos ambalate de la magazin. Nu putem decat sa alegem lucrurile care arata cat mai aproape de natural, fara sa e speriem in mod excesiv de prea mediatizatele ''e-uri''. Nu sunt toate chiar atat de nocive.
    Cat despre cei care se amagesc cu ''sugar-free-uri'' , din ce in ce mai la moda, indulcitori artificiali si produse ''low-fat'', sunt acei oameni care nu au suficienta putere sa accepte ca tot ce introduc in organism poate fi medicament sau otrava. Etichetele cu ''Low-fat'' si ''sugar free'' nu vor ajuta pe absolut nimeni sa isi mentina silueta, nicidecum sa slabeasca, in schimb vor imbogati la refuz marile companii producatoare de iluzii placute si frumos miroasitoare.
    Cu toate astea, trebuie sa intelegem cateva principii de baza ale alimentatiei echilibrate, notiuni de bun-simt, dupa care prea mari probleme cu emulgatorii nu vom avea, pentru ca vom intelege sa alegem alimentele in functie de necesitatile organismului, nu in functie de planurile de vaznare ale producatorilor de otravuri in masa.
    Red Bull e doar un exemplu. Dar nu bea toata lumea asta. Exista in schimb, bombe mult mai nocive si mai perfide, consumate de mult mai multa lume, chiar si banala paine de zi cu zi(care in loc sa fie hranitoare, are doar rolul de burete care sa absoarba foamea), sau fructele asa zise proaspete, dar tinute de atata timp in depozite, coapte artificial, etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult adevar in commentul tau :)Multumesc pentru el.

    RăspundețiȘtergere