Pagini

vineri, 19 iunie 2009

Tess D'Urberville de Thomay Hardy


Azi mi-am cumparat cartea aparuta miercuri la Cotidianul, "Tess D'Urberville" scrisa de Thomas Hardy. Probabil ar fi trebuit s-o citesc de mult, inca din liceu..dar am studiat la profil real, mate-info, si eram concentrata mai mult pe partea asta.

Am citit ieri pe net, pe site-ul lor, ceva informatii despre aceasta carte si mi s-a parut okay..iar la pretul de 7 RON cat costa..chiar nu reprezenta o pierdere, presupunand ca nu imi va placea.
Ceea ce mi s-a parut un pic curios, mi-a pus un semn de intrebare,a fost faptul ca am gasit-o foarte usor. Se putea achizitiona de la majoritatea chioscurilor de ziare, era pusa in prim plan. Este trist..se vede ca nu prezinta interes..cu toate ca sunt foarte accesibile ca si pret.

Mai exista posibilitatea ca tinerii sa achizitioneze cartile din librarii, dar ma indoiesc..nu prea se mai vede inclinatie pentru petrecutul timpului in compania cartilor..gasim pe net tot ce ne trebuie.

Este adevarat e foarte bun internetul, dar consider ca e bine totusi sa nu renuntam la toate pentru el. Cateva clipe indreptate pentru alte activitati sunt intotdeauna folositoare pentru toti.

Ma intreb, oare cati din persoanele aflate la varsta adolescentei mai sunt interesati de citit altceva decat online, ziare, reviste?


12 comentarii:

  1. Mie imi plac toate cartile lui Thomas Hardy desi finalul e trist in fiecare din ele.
    "Tess" e un roman desavarsit, cred ca l-am citit de 3 sau 4 ori. A fost si ecranizat.
    Spor la citit, iti va placea cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca imi va placea, dupa ce am mai citit legat de aceasta carte.
    Imi place cum scrie Thomas Hardy, si cartea "Micile ironii ale vietii" mi-a placut.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Tess,ce roman!

    Rezerva-mi Doamne timp in viata asta sa pot reciti cartile care mi-au placut macar!

    Blog-ul tau e interesant,esti la curent cu multe,o sa te adaug in lista mea.Sotul meu credea ca festivalul e in Herastrau,cand colo...Merci

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pt urarile calde si pt gandul bun,Anne!! Ganduri la fel de minunate si din partea mea!!!!!!
    Am sa vin cu placere pe blogul tau!!
    Te sarut!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce surpriza placuta L'automne !
    Acum pot sa iti urez "personal" La multi ani, sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucuri si impliniri !
    Te mai astept cu drag :) Pupici multi !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela nu ai pentru ce sa-mi multumesti, in schimb eu am..si o voi face :)
    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase !. (apropo de cartile care ti-au placut si le-ai reciti, mi-ai dat o idee..o sa creez un articol de acest gen, pentru a-mi spune ce carti v-au placut)

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi veni cu mare placere,draga Anne,mai ales ca mi-ai si lansat invitatia acum!! Mersi frumos pt tot!
    Pupici sinceri!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  8. Super roman,poate reusesc sa-l recitesc.niciodata nu e tarziu sa faci un lucru ce-ti place,dar mai ales sa-ti faci timp pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va invidiez :) Eu acum il citesc pentru prima oara..rusine sa-mi fie! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie neaparat sa ne spui daca ti-a placut cartea! Eu am citit-o cand eram...adolescenta! Şi mi-a placut atat de mult!!! Cat despre povestea cu lectura la adolescenti, eu cred ca nmaib citesc. Cunosc fete de liceu care sunt avide de lectura. Si cu care pot comenta carti. Si cu care mai si ies din cand in cand in parc la citit! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur sa aud asta, cu toate ca am ceva retineri sa ma gandesc ca ar fi multe persoane asa. Eu si acum ma lovesc de parerea unora ca pierd vremea aiurea citind, si nu suntem la varsta in care sa ne jucam..sa iesim la agatat sau alte lucruri caracteristice, poate, adolescentei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Traim intr-o lume absurda care pune pret pe incultura...Nu pari destul de interesant daca dai dovada de ceva in plus...,nu esti cool!
    Citesc pe rupte de cand ma stiu,niciodata nu mi-am pus problema daca e pierdere de vreme...! Probabil sunt demodata dar prefer sa fiu asa decat o ignoranta!
    Cartea asta am citit-o in adolescenta,am vazut si ecranizarea ei! Merita,e complexa si profunda!
    Pupici timizi!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere