Pagini

duminică, 21 iunie 2009

Timpul


Nu poate să fie nelimitat? De ce trebuie ziua să aibă doar 24 de ore şi din astea o mare parte să le dormi?

Mă uit la ceas şi nu-mi dau seama cât de repede trece timpul, nu apuc să fac mai nimic din ceea ce îmi propun.
Ca să fii eficient trebuie să ştii cum să-ţi pui priorităţi în toate şi să te ţii de "program" pentru a nu pierde vremea aiurea. Hai că la muncă mai merge uneori, nu mereu că apar lucruri imprevizibile şi se mai decalează programul stabilit orientativ iniţial, dar acasă? În teorie ştim cum stau lucrurile, mai greu cu practica/realitatea care ne omoară.

Îmi doresc foarte mult să citesc nişte cărţi pe care le-am cumpărat şi de care sunt tare nerabdatoare să mă apuc, mi-ar plăcea să gătesc nişte reţete noi pe care le am în plan de ceva vreme, mi-ar plăcea să învăţ pentru şcoala de şoferi, mi-ar plăcea să învât să lucrez în nişte programe şmechere şi muulte altele aş mai face. Dar nu apuc să fac prea multe..dar nici să mă odihnesc, de exemplu zilele astea că a fost weekend, şi începe o nouă săptămână cu alte probleme şi griji..o luâm de la capăt, când poate nici nu am terminat ce trebuia.

Aşteptăm să treacă timpul să se întâmple ceva ce d-abia aşteptăm..de exemplu să plecâm într-o excursie de vis, să ne revedem cu cineva drag pe care nu l-am văzut de mult, să luăm salariul să ne cumpărăm ceva, să treacă perioada grea în care ne aflăm, etc. Uite aşa trec zilele, trece şi evenimentul aşteptat, trec anii şi ne întrebăm (poate)..noi ce am făcut în viaţa?
Am xy ani, dar mi-aş fi dorit să fac cutare lucru, celălalt lucru, etc. De ce nu am făcut asta?

Cum putem proceda pentru a fii mulţumit pe deplin de ceea ce facem, pentru a avea timp suficient pentru satisfacerea poftelor şi pentru a nu considera mai târziu că a trecut vremea degeaba pe lângă noi?

8 comentarii:

  1. Ca bine le mai zici! Timpul oricum trece pe langa noi; mai rau este ca lasa ... semne! Dar, poate, devenim mai intelepti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ... dar de obicei vine intelepciunea dupa ce ai trecut prin viata, dupa ce ai ceva experienta in spate..ori daca te trezesti la "realitate" prea tarziu, ce mai poti face?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut ai spus:,,am xy ani,,:)Fiecare lucru pe care il faci sau nu, are un rost al sau.Sa nu ti para rau daca n-ai facut ceva.Nu cred ca exista o regula generala,aplicabila,si care sa ne aduca multumire deplina.Dar cred ca din moment ce ne punem niste intrebari vom gasi si raspunsuri.Probabil rostul experientei este sa vina mai tarziu.Tineretea n-ar mai fi tinerete daca n-ar face alegeri nebunesti,daca nu s-ar arunca ,,cu capul inainte,,

    RăspundețiȘtergere
  4. Darry toate au un rost pe lume, asta e clar..dar noi nu vedem asta..nu vedem efectul rezultatelor actiunilor noastre pe termen lung..nu vedem cum ne schimba viata sau poate directia in care ne-am orientat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anne imi place cum pui problema.Te intreb:De ce vrei sa vezi?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai poate as face alte alegeri in viata asta :) Mi-as dori sa fac altceva pentru a merge pe o alta directie si as contientiza de ce fac ceva si unde vreau sa ajung.
    Bine, acum depinde cum privesti lucrurile..ca e bine si sa-ti traiesti viata fara griji, sa te lasi in voia sortii..dar unele lucruri pot fi influentate si de catre noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. La treaba cu cartile si eu sunt in aceeasi situatie! As vrea sa trag de timp ca de un elastic si sa citesc mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Off CORA (chiar am oftat in realitate :P)..pe mine chiar ma doare faptul ca vad acolo cartile de care nu ma pot atinge..sufar (si la propriu si la figurat), la fel cum "sufar" cand merg la targurile de carte..si nu ma pot abtine sa nu cumpar carti..e grav..dar asta e realitatea

    RăspundețiȘtergere