Pagini

duminică, 21 iunie 2009

Vin ploile si vijeliile

Meteorologii au emis duminica o atentionare cod galben de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, descarcari electrice si caderi de grindina. Atentionarea vizeaza intervalul 22 iunie, ora 03 - 23 iunie, ora 21.

"In intervalul mentionat gradul de instabilitate atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor, incepand din cele vestice si sud-vestice. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. In Banat, Oltenia, Crisana, Muntenia si zona de munte, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp in 24 de ore", informeaza ANM.
Sursa: Hotnews

Până acum câteva săptămâni erau semnale că în luna iunie o să fie caniculă, de fapt au fost câteva zile chiar călduroase..dar ulterior am avut parte şi de furtuni. Acum se anunţă din nou câteva zile în care vom avea parte de o vreme nu prea călduroasă..nu ar fi nimic în neregulă, dacă nu ar fi însoţite de vijelii şi furtuni.

Uite aşa se duce recolta noastră...şi aşa nu e tocmai roditoare..
Oare ce se va întâmpla cu criza asta şi cu efectele produse de poluare care îşi fac simţite prezenţa din ce în ce mai intens.

2 comentarii:

  1. Nu ne-ar mai deranja furtuna daca n-ar produce atatea pagube...Am accepta si frigul. Dar recolta e speranta care trebuie sa dea roade bogate! Painea noastra trebuie sa fie romaneasca,macar ea sa fie de-a noastra...
    Pupici senini!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. In curand o sa mancam si maine din import probabil, daca nu se face nimic pentru tara asta..totul se va duce, sistemele de irigatii sunt distruse..efectele poluarii sunt din ce in ce mai intense..e mai grava situatia.

    RăspundețiȘtergere