Pagini

vineri, 14 august 2009

Iubirea nu tine cont de varsta

Adesea ma uit in jurul meu, si vad ce putini sunt oamenii care sunt intr-adevar fericiti..care au alaturi de ei o persoana demna de a primi iubirea lor.
Aud de tot mai multe despartiri, divorturi..trairi in concubinaj la persoane care nu sunt tocmai batrane..in loc sa vedem cat mai multe cupluri fericite, care sa doreasca sa-si mentina iubirea intreaga viata, care sa imparta bucuriile si greutatile vietii cu persoana de langa.

Pentru mine este trist, mai ales atunci cand raman in urma copii care nu au nicio vina ca au ajuns pe lume, care au nevoie de dragostea si afectiunea parintilor.

Ieri mergand spre casa, am trecut pe langa un cuplu de batrani..care datorita faptului ca trotuarul era destul de restrans, iar langa el, erau foarte multe masini parcate, nu aveau cum sa mearga unul langa altu..mergea ea inainte, si el in urma. Am incercat sa-i depasesc, pentru ca mergeau destul de incet...erau in etate, e firesc sa se intample asa.In momentul in care am ajuns in dreptul lui, aud cum ii spune pe un ton cald: "nu, ca te va incomoda, puisor"...am ramas profund impresionata..un om care avea sigur mai mult de 70 ani, arata ca un domn bine, da dovada de multa dragoste si afectiune pentru femeia care ii este alaturi, chiar si la batranete. Se zice ca la inceput este iubire, apoi este mila..ei bine, se pare ca unii oameni mentin dragostea in sufletul lor o viata intreaga.

De asemenea, in apropierea locului unde pierd vremea o mare parte din zi, este o vila a unor persoane demne de admirat. In permanenta, cuplul respectiv este impreuna..au cred ca in jur de 60 de ani, dar niciodata nu ii vezi separat. Indiferent ca merg la cumparaturi, ca zugravesc casa in exterior sau repara acoperisul (i-am vazut in toate aceste ipostaze)..o fac impreuna, chiar daca uneori cand treaba este mai complicata..femeia doar il asista.

Ma intreb, oare ce au facut femeile alea de au avut un asemenea noroc?
Sunt putine cazuri de acest gen, sunt tot mai rar oamenii care se mai tin de mana avand o varsta mai inaintata..vedem in schimb, copii care la varste fragede se tin de mana, se saruta si vorbesc vulgar.

Traim in epoca distractiei, cand ne intereseaza doar aventurile pentru a ne simti bine si pentru a cunoaste diversitatea?

15 comentarii:

  1. Nu sunt eu cel mai in masura sa vorbesc despre relatii, dar stiu un lucru, atunci cand chiar tii la o persoana, ti-e greu sa renunti la ea si ai face totul numai pentru a ii inlatura celuilalt fricile, indoielile sau alte impedimente ce ar putea periclita relatia...ce bine ar fi daca uneori nu ne-am mai face atatea griji ipotetice si ne-am lasa pur si simplu in voia sentimentelor, mai ales cand stii ca ai langa tine acel cineva pe care il cautai de multa vreme...

    RăspundețiȘtergere
  2. Rapp tu ai dreptate multa, insa cred ca nu toti sunt interesati sa "lupte" pentru cineva..poate conteaza mai mult sa te distrezi, ca femei sunt multe pe lumea asta..iar apoi, nimeni nu e perfect..tre sa te agati de ceva care sa te nemultumeasca si sa te determine sa-ti cauti "fericirea" in alta parte.
    Uneori nu e chiar bine sa te lasi in voia sentimentelor, ca e posibil sa te implici prea mult si sa nu merite, ori in felul asta nu ajungi nicaieri..decat la mai multa suferinta.
    Nasol cu dragostea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E de meditat aici...pana la urma, fiecare cu ale lui idei si perceptii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dap... sincer si eu am intalnit nu doar unul ci mai multe cazuri in ceea ce priveste cuplurile din fostul regim care acum la batranete se inteleg mult mai bine si se iubesc mult mai mult decat tinerii din ziua de azi pentru care conceptul de iubire este total necunoscut sau ascociat cu "altceva".

    Am un vecin la birou care vorbeste despre sotia sa cu o caldura care-i inunda vocea, chipul... de fiecare data cand vb despre ea...

    App sotia lui este imobilizata in scaun cu rotile...
    SO.. WHO GIVES A FUCK IF U REALLY LOVE THAT PERSON!!..

    Cand vb la telefon este foarte atent la ce-i spune.. nu uita niciodata sa o hraneasca inainte sa plece cu treaba, si nu uita sa o mai si plimbe din cand in cand.

    Asa ceva este de apreciat si mie unuia, mi se umple sufletul de bucurie cand vad asemenea oameni care arata ca nu se comporta asa din cauza unui interes.

    In schimb... toata ziua cand ma plimb prin oras... nu vad decat fete mohorate...suparate, de parca ar veni sfarsitul lumii...SI NOI MAI AVEM TUPEUL SA SUSTINEM CA SUNTEM UN POPOR CALD, PRIMITOR. Sa ne fie rusine!!
    Cat despre cuplurile tinere.. ma abtin sa discut... Este prea mult si oricum inutil sa discut despre asa ceva!!


    Peace out!!


    rappa... cand vei intalni iubirea adevarata si se va intampla sa va despartiti, sa-mi spui dk mai crezi in ce ai scris mai devreme ;) si dk vei mai putea sa impartasesti aceleasi sentimente with a different girl.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai sa vedem...acel lucru s-a produs deja, am intalnit persoana pe care o cautam de multa vreme, am trait momente de neuitat, si uite ca totusi s-a intamplat "inevitabilul"...se pare ca eu sunt tot aici si ca inca afirm ceea ce simt si gandesc...deci, ce parere ai ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Petrut In primul rand, multumesc pt vizita :)

    Apoi, e drept..sunt multe fete triste pe strada, intru si eu in categoria lor uneori..asta pentru ca uneori e chiar greu sa arati ca esti altfel..chiar daca suntem un popor primitor, toti avem momente mai putin placute (femeile mai des :P)..sau daca mai esti si singur, iar pe langa tine vezi o gramada de cupluri care se saruta pe strada, sau copilasi care se tin de mana..cum sa mai zambesti?

    Rapp ii dau dreptate lu Petrut, doar atunci cand simtiti ca cineva e The One, si totul se termina, sau e cale inevitabila de a ajunge acolo, realizezi ca lucrurile nu-s chiar asa de simple.

    Momente de neuitat vei trai alaturi de toate fetele, ca nu sunt 2 persoane la fel, dar acea "iubire adevarata" nu o gasesti de multe ori..iar in momentul in care totul se termina, iti gasesti "arme de aparare" pentru viitor, pentru a evita sa mai treci din nou printr-o asemenea situatie. Oricum asa cand le auzi de la cineva e altfel, doar cand traiesti sentimentul poti aprecia si constientiza ce se intampla de fapt.

    Insa, iti doresc sa nu trebuiasca sa treci prin multe dezamagiri (sa zic sa nu treci prin niciuna, cum ar fi cel mai bine, este cam imposibil..nu exista perfectiune pe lume), sa-ti alegi persoane potrivite care sa merite atentia ta si sa nu-ti rasplateasca "efortul" cu rau.

    Va zic si eu, cum o zice Mircea Radu in emisiunea mea "preferata", daca mai exista..habar n-am, IUBITI-VA MULT!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu prea cred ca exista teorii la subiectul asta. Nu cred ca am intalnit persoana aceea...Nu stiu daca exista sau daca ne vom cunoaste vreodata. Poate ca este chiar langa mine si nu stim asta. Ce este important este sa o recunoastem daca va fi cazul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alboosh asa este, dar o sa vezi ca nu e chiar atat de greu sa-ti dai seama, sa poti realiza daca este o persoana "normala" sau nu

    RăspundețiȘtergere
  9. Multam de sfaturi si de urari...am trecut si prin chestiile de mi le povesteati voi si e adevarat ca te apuca asa un sentiment de "implinire" cand vezi ca se duce totul de rapa...dar ce sa-i faci...asta e viata...o plina incercare...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai dreptate Rap, probabil fara incercarile la care suntem "supusi" nu am mai aprecia ce este cu adevarat fericirea, ar fi o stare de normalitate si atat.
    Cu multa daruire si putere, trecem prin toate..si deceptii in dragoste, si altele ce vor mai veni pe la noi

    RăspundețiȘtergere
  11. Ehhh trebuie multe lucruri ...
    doar dragoste ...nu e de ajuns !
    Cred ca tre' sa te potrivesti cu persoana ...
    eu de ex. sunt leu ...
    adica foc ...
    iar sotu' e scorpion ...apa ...
    si culmea am avut un partener care era zodia racului ...tot semn de apa ...
    dar el stingea focul cu ...bataia !
    Trebuie sa stii sa vezi anumite lucruri ...
    l-am cunoscut pe sotul meu in 89 si mi-a dat niste bani ...dezinteresat ...sa ajung cu taxiul acasa ...
    el era atunci cu altcineva ...
    abia cinci ani mai tirziu ...mi-am reamintit gestul ...si a inceput relatia ...
    Asa ca trebuie sa stii sa distingi ...anumite chestii !!!
    Si probabil trecind prin viata asta facem invatam sa distingem ...
    unii mai mult altii mai putin !

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa povestea ta, Pansy :) O casnicie cat mai lunga, plina de tot ce-ti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Anne, e tare important ca te intrebi. Este primul pas spre aflarea tainei (religios vorbind, slujba cununiei este una din cele sapte taine ale bisericii). Intr-adevar, casatoria poate fi traita ca o taina, si atunci Domnul picura harul Lui in inimile celor ce au decis sa se iubeasca frumos(da, este si o decizie la mijloc, nu doar sentiment). Iubirea ca sentiment poate sa dispara, dar iubirea ca taina divina se intretine cu rabdare si uneori cu lupta. Nimic nu merge de la sine. E greu, dar merita.

    RăspundețiȘtergere
  14. "Iubirea ca sentiment poate sa dispara, dar iubirea ca taina divina se intretine cu rabdare si uneori cu lupta. Nimic nu merge de la sine. E greu, dar merita." Frumos spus!

    RăspundețiȘtergere