Pagini

miercuri, 30 octombrie 2013

Institutia moarta a postei - ebook gratuit

Pentru ca ador cartile si ma bucur intotdeauna cand gasesc ceva, va comunic si voua (pentru a va bucura alatura de mine) ca puteti downloada cartea "Institutia moarta a postei"scrisa de Ionut Chiva (pe care personal nu am citit-o) de aic

Va doresc o zi superba!

marți, 29 octombrie 2013

Cand planurile iti sunt date peste cap ...

... uneori, se intampla lucruri mari...minuni.

In acest weekend am avut musafiri din provincie, care voiau sa mearga la Mitropolie pentru a trece pe la Sf.Moaste. Din cauza faptului ca nu m-am simtit in stare sa fac asta, ceva/cineva m-a oprit, am mers doar duminica dimineata pe acolo.

La intoarcere, mergem sa luam cartele ce se pot folosi pentru a valida calatoriile noilor veniti din provincie, si supriza. Nu exista pe stoc, dar ni se comunica faptul ca sunt controlori pe traseu si exista sanse sa se dea amenzi. Mi s-a parut cam contradictoriu, vreau sa circul regulamentar, nu imi oferi mijloacele necesare pentru desfasurarea in bune conditii a calatoriei, dar ma sanctionezi ca sunt in neregula.
Nu am vrut sa ma supar, ca oricum doamna de la punctul de vanzare nu avea nicio vina ... bine ca traim in Romania, si mergem mai departe.
Nestiind nicio posibilitate sa rezolvam problema, m-am gandit imediat sa incarc portofelul meu electronic si sa validez calatoriile pentru toate persoanele. Zis si facut, dar asta presupunea sa ii insotesc intreaga zi, cardul fiind nominal, ceea ce presupunea schimbarea programului stabilit anterior.

Nu m-am impotrivit deloc noului traseu ce urma sa aiba loc, diferit de ceea ce intentionam initial sa fac, cu toate ca uneori nu sunt chiar incantata cand mi se intampla cazuri de acest gen (dar lucrurile nu s-au derulat asa intamplator).
Pe la ora 3 dupa-amiaza, am plecat spre cimitirul Giulesti, unde sunt moastele Parintelui Ilie Lacatusu, fiind pentru prima oara. Mama intra in vorba cu o doamna sa intrebe unde coboram, ca sa ne spuna femeia respectiva ca si ea merge acolo. Povestind ca venim pentru prima oara, pentru rudele de la Galati, femeia suna pe cineva care era deja acolo, si intreaba daca poate sa ne primeasca si pentru noi...pentru a ajunge si oamenii care nu sunt din Bucuresti. Foarte dragute ambele doamne, au fost de acord si am intrat si noi, in coada deja existenta (iar daca nu se intamplau asa lucrurile, nu stiu daca si cand am fi plecat).

Asteptand la coada, am auzit foarte multe minuni savarsite de Parintele Ilie, ascultam discutiile persoanelor de langa mine si mi se parea ceva fantastic. Tot asteptand la coada, la un moment dat am simtit ca ma ia oboseala, ma dureau picioarele..spatele...dar eram nerabdatoare sa vad ce se intampla in continuare. 
La un moment dat, m-am dus langa zidul locului unde sunt moastele Parintelui si m-am asezat putin langa el, rugandu-ma. La scurt timp, am revenit la coada si am simtit ca ochii mi se lumineaza si mi se maresc ... ii simteam in orbite diferiti de cum ii aveam inainte ... parca ma trezeam la viata. Am ramas uimita, dar nu am povestit la nimeni ceea ce mi se intamplase.

S-a facut noaptea, inca era foarte multa lume la coada, in asteptarea inchinarii la Sfintele Moaste, dar a venit si randul nostru. La inceput mi-a fost un pic teama, dar apoi am avut curaj. Am intrat si am sarutat Sf.Cruce, apoi mana Parintelui. Cand am inceput sa ridic capul, ma uitam la fata Parintelui Ilie, nevazandu-l niciodata, si am zarit pentru o fractiune de secunda, o lumina alba in ochii sfintiei sale. Miscarea mea de ridicare a fost mai rapida, pentru a vedea bine ce se intampla, si cand am ajuns in pozitie verticala am vazut cum parca i se inchid pleoapele si lumina a disparut.
Am ramas un pic confuza, incercam sa constientizez  ce mi s-a intamplat ... am ramas fara cuvintele, si mi-au dat lacrimile ... puterea Parintelui este extraordinara. Am simtit in suflet ceva ce nu poate fi explicat, este un sentiment unic pe care in viata mea nu l-am trait si am realizat ca ceea ce auzisem inainte de la doamnele de pe langa mine, e cat se poate de adevarat.

Stiam de Parintele Ilie, auzisem de la o fosta colega cu multi ani in urma, si urma sa merg...intentionam saptamana viitoare, dar uite ca lucrurile au fost randuite astfel incat sa ajung mai repede, fara ca macar sa imi treaca prin cap ca e posibil.

Va recomand din tot sufletul daca vreti, si credeti in puterea Parintelui si a lui Dumnezeu, atunci cand aveti sufletul impovarat, mergeti si vorbiti cu dansul. Va veti racori si veti primi ajutor si atunci cand poate va ganditi ca este imposibil.

Impart cu voi aceasta traire, ca nu stim ce ne ofera ziua de maine, insa cuvintele raman si poate vor fi de folos si altor persoane

Raspund la orice intrebare, in masura in care stiu, va spun cu draga inima.

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Targ de carte - Kilipirim

Merg la Kilipirim de cred ca cel putin 5, imi amintesc ca mergeam in ASE la cursurile de la masterat si treceam pe la Salla Dallas, nerabdatoare  sa vad ce carti mai gasesc. 
Deja invatasem ca se organizeaza de obicei prin luna mai, si apoi in noiembrie. Urmaream atent data cand urma sa aiba loc, pentru ca nu cumva sa-l pierd. Intre timp, am descoperit diverse site-uri de unde imi fac comanda online de carti, si am cam pierdut din entuziasmul Kilipirim-ului.

Acum am aflat si perioada in care se va desfasura si in toamna aceasta, astfel daca va intereseaza sa vedeti despre ce e vorba, puteti merge in perioada 30 octombrie -3 noiembrie, la Salla Dalles din Bucuresti, pentru a bucura de farmecul cartilor.



Ati mai fost si in editiile anterioare?

vineri, 25 octombrie 2013

In perioada racelilor

In ultima saptamana am observat ca foarte multe persoane pe care le cunosc, sau cu care intru in contact, sunt racite sau au stari premergatoare unei raceli.
Momentan, multumesc lui Dumnezeu, pe mine m-a ocolit ... am fost acum cateva saptamani  cu o durere de gat, dar am rezolvat-o imediat cu compresa de cartofi dati pe razatoare, otet si spirt, si a doua zi eram pusa pe picioare. In schimb, o alta colega care avea aceleasi stari ca mine, a avut atunci doar o faza debutanta. A trecut la administrarea a multor medicamente, intrebandu-ma eu ce am luat de sunt mai bine. Pai surpriza, eu nu prea apelez la medicamente, decat daca situatia e imperios necesara, in caz contrar recurg la metode "babesti"care pe mine ma ajuta foarte mult.

Pentru ca si eu am aflat la randul meu, si mi-a facut bine, va spun si voua cum am procedat eu cu o persoana importanta din viata mea, astfel incat sa se simta mai bine (cand toata lumea de la munca era chinuita de raceala), si a dat rezultate. 

In primul rand, la intoarcere seara acasa, i-am spus sa faca o baie fierbinte, dupa care am facut o frectie cu spirt, s-a imbracat gros si s-a invelit, stand acolo peste noapte. Cand transpira si se uda, se dezbraca de hainele umede, se da iar cu spirt si se baga imbracat la loc. In acelasi timp, trebuie pusa o compresa cu spirt pe frunte si stat asa.

Apoi, e foarte bun ceaiul de busuioc cu cimbru, facut concentrat. Concomitent, iau (si recomand) mierea de albine cu scortisoara (eu adaug si lamaie, uneori).
Daca are temperatura, la mine functioneaza foarte bine sosetele imbibate cu otet, si lasate peste noapte.
Daca tuseste sec ... ceai de coji de ceapa si o nuca (cu tot cu coaja) sparta si fierte.
Pentru sinuzita, e bun Sinupretul (eu am folosit solutie) ... este cam din plante.

La tot ce am scris mai sus, eu am ajutat cu drenajul (limfatic) al fetei, care ajuta in caz de sinuzita, dar asta doar acum ... in trecut nu stiam.

Voi stiti si alte remedii naturiste?

Va doresc multa sanatate si sa nu aveti niciodata nevoie de nimic! Sa fiti mereu sanatosi!

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Recomandare de weekend - film

Pentru ca in weekend, teoretic, avem mai mult timp pentru diverse lucruri, am ales aseara sa vad un film, care mi s-a parut dragut.
Daca nu l-ati vazut inca, si vreti sa va faceti o idee ... regasiti trailer-ul mai jos.



Stiti si alte filme dragute?

Un weekend minunat sa aveti!

joi, 17 octombrie 2013

Alergand cu Mos Craciun - ebook gratuit



Am gasit acest ebook gratuit, "Alergand cu Mos Craciun" de Andrei Radu, o poveste scrisa din inima, pentru un scop caritabil, mai exact este dedicat pacientilor cu boli incurabile ingrijiti gratuit la HOSPICE.

Puteti descarca gratuit eBook-ul de aici

miercuri, 16 octombrie 2013

Impresii dupa pregatirea pastei de dinti

Uneori, o activitate diferita fata de cea zilnica te face sa iesi din planul existent si sa te integrezi in noutatea oferita de schimbare, este frumos sentimentul si starea simtita.

Pentru ca de mult timp mi-am propus sa imi fac singura pasta de dinti. Pana acum am folosit una organica, dar care ulterior am citit pe internet, impresiile unei fete care a lucrat in locul unde sunt produse acele tuburi cu pasta de dinti si lucrurile nu sunt chiar roz, de aceea parca mi-a fost teama sa mai incerc altceva (tot organic). Am zis sa incerc sa imi fac eu, cat de mult as putea pierde? E adevarat, timpul e pretios, si banii pentru cumpararea materiilor prime, conteaza, dar incercarea moartea n-are... asa ca ajungand aproape de final tubul folosit in prezent, a trebuit sa ma mobilizez si sa ma apuc de treaba.

Rezultatul a fost bun, imediat am mers sa ii fac inaugurarea si am fost multumita, dintii imi erau curati si sticleau. E adevarat ca am dintii albi (nefumand) si sunt persoane care ma intreaba daca mi-am facut vreun tratament de albire a lor (si nu, nu mi-am facut nimic special ... decat ii spal si merg sa-mi tratez diverse probleme aparute, la stomatolog)  dar asta nu conteaza ... ci faptul ca erau chiar curati. 
Singura problema, daca o pot numi asa, pentru ca de fapt pentru mine nu are nicio importanta, este faptul ca nu face foarte multa spuma, aproape deloc chiar, insa eu m-am obisnuit pentru ca nici la pasta cumparata nu era alta situatia.Prefer sa nu faca spuma, decat sa fie plina cu diverse substante chimice.

Ca prima impresie mi s-a parut foarte tare aceasta experienta, mai ales ca nu aveam o stare foarte buna ieri si m-a ajutat sa ma retrag in alt coltisor, pentru a incerca sa creez ceva nou.

Voi folositi produse homemade?


duminică, 13 octombrie 2013

Invitat la Savarsin - ebook gratuit

Putem descarca aceasta carte, Invitat la Savarsin de Dumitru Badita, gratuit de aici, personal nu am citit aceasta carte, dar recunosc ca nici nu am auzit de ea pana acum (nu stiu daca e de bine sau de rau, dar asta este adevarul).

Multumim site-ului Elefant 

Cum trebuie sa procedeze parintii, atunci cand copilul nu asculta

Lucrand alaturi de multe femei, multe cu copii, aud tot felul de probleme pe care le intampina in cresterea micutilor, si dorinta mamelor de a gasi solutii pentru a rezolva anumite impasuri, ori de a-si explica comportamentul celor mici, astfel incat sa ii poata intelege si sa poata raspunde cerintelor acestora.

Citind cateva numere din revista "Familia Ortodoxa", am gasit intr-una din ele ceva care mie mi s-a parut bine de stiut, mai ales pentru familiile care au copii. Regasiti mai jos citat din revista mentionata, numarul 5/2013:

"- Parinte atunci cand copilul nu asculta, ci se impotriveste, cum trebuie sa procedeze parintii?
 - Daca nu asculta copilul si se comporta urat, inseamna ca exista o pricina. Se poate ca el sa fi vazut scene urate sau sa fi auzit cuvinte murdare in casa sau in afara ei. Oricum pe copii ii ajutam in problemele duhovnicesti mai ales prin exemplul nostru, iar nu prin constrangere. Insa cel mai mult ii ajuta mama prin purtarea, prin ascultarea si respectul ei fata de sot. Daca in vreo problema are o parere diferita de cea a sotului, niciodata sa nu si-o exprime in fata copiilor, pentru ca sa nu o foloseasca cel viclean. Niciodata sa nu se strice increderea copiilor in tatal lor, ci chiar si atunci cand el este vinovat, ea sa-l indreptateasca. Daca de pilda, acesta se poarta urat, ea sa le spuna copiilor: "Tata este obosit, pentru ca a lucrat toata noaptea ca sa termine o treaba urgenta. Iar aceasta o face pentru voi o face". 
  Multi parinti se cearta in fata copiilor, si astfel le dau lectii urate, iar sarmanii copii se intristeaza. Dupa aceea, parintii, ca sa-i mangaie, le fac toata hatarurile. Merge tatal si-l ia pe copil cu binisorul: "Puiu' tatii, ce vrei sa-ti cumpar?".  Merge apoi mama, sa-l alinte si ea un pic, si astfel copiii cresc mofturosi si pretentiosi. Iar apoi, daca parintii nu le pot da lucru pe care copiii lor il cer, acestia ii ameninta ca-si vor lua viata"!

si asta:

"Copilul are nevoie de multa dragoste si afectiune, precum si de multa povatuire. Vrea sa stai langa el, sa-ti spuna problemele lui, sa-l mangai, sa-l saruti. Atunci cand copilul cel mic este cateodata nelinistit si face zburdalnicii, daca mama lui il ia in brate, il mangaie si-l saruta, se linisteste. Daca de mic copil se satura de dragoste si afectiune, mai tarziu va avea putere sa infrunte toate problemele vietii.
In casa este absolut necesar sa existe o atmosfera de dragoste si pace. De fiecare data cand copilul va primi in familie putina dragoste, dar la un moment dat va aluneca putin, se va intoarce, deoarece va vedea ca nu poate afla dragoste in alta parte, ci numai fatarnicie.
Dar atunci cand isi va aduce aminte de scenele urate din familie, certuri si neintelegeri, cum il va trade inima sa se mai intoarca?"
           Parintele Paisie Aghioritul, "Viata de familie" -  editura Evanghelismos 2003

sâmbătă, 12 octombrie 2013

De luni putem merge la Festivalul Ceaiului si al Cafelei

Incepand de luni 14 octombrie 2013 pana pe 20 octombrie, incepe Festivalul Ceaiului si al Cafelei, fiind regasit in mai multe locatii, printre care si Sala Dalles.
Cred ca e o perioada prielnica pentru a ne incalzi putin, avand in vederea ca vremea de afara nu este una chiar calduroasa. 
In plus, in fiecare seara putem sa ne bucuram de muzica traditionala moderna pentru diverse zone, recitaluri de vioara, tambur si goarna, demonstratii de dans precum tango argentinian, capoeira (dans traditional brazilian), dans indian marca Bollywood, etc. 
De asemenea, vor exista ateliere de gastronomie si degustari de diverse produse traditionale pentru diverse parti ale lumii (prajituri, fursecuri, baclavale si deserturi "raw"), ceaiuri apartinand zonei indiene, turceasca, chinezeasca, italiana si libaneza, coreeana, etc.

Mie mi se pare foarte intersant si o ocazie sa descoperim lucruri noi.
Voi ce parere aveti?






joi, 10 octombrie 2013

Durerile in gat

De cand eram mica, imi amintesc ca m-am confruntat cu aceasta problema, de cele mai multe ori fiind nevoita sa administrez antibiotice.

Pana acum, ma bucuram ca a venit vremea rece si majoritatea oamenilor din jurul meu erau raciti, dar eu rezistam vertiginos. Din pacate, bucuria nu a durat prea mult pentru ca acasa fiind foarte frig, iar la munca este foarte cald, stand in tricou, la un moment dat simt aerul rece care intra in incapere, datorita usilor deschise, ulterior incepe sa mi se infunde nasul, sa stranut si uite cum sistemul meu imunitar nu mai face fata si m-a rapus raceala. 
Am mancat ceapa, usturoi, hrean, ardei iute, in combinatii cu diverse alimente, nu goale, evident, pentru a ma pune repede pe picioare, insa fiind la inceput de drum, probabil ma voi mai chinui pana sa spun ca sunt in regula.

As fi preferat sa stau acasa astazi, doar ca am facut o comanda de produse bio de la Life Care si trebuie sa merg s-o ridic, altfel as fi stat sa zac in pat intreaga zi, ce bine ar fi fost ... dar sa revenim la subiectul acestui post.
Va recomand pentru durerile de gat, care la mine se intensifica pe parcursul noptii (cand nu mai pot sa inghit si nici sa respir), compresa cu cartof dat pe razatoare, stropit cu otet si spirt, la mine face minuni. De obicei, incep cu gargara cu sare, gargara cu otet si daca nu imi trece, apelez la cartoful infasurat in jurul gatului, peste care mai pun o alta "invelitoare"(carpa, prosop, fular, orice poate sa-mi sustina carpa existenta deja la gat).
Azi-noapte pe la 3 jumate, simteam ca imi pocneste gatul, nu mai puteam, asa ca m-am dat jos din pat si am inceput sa cotrobai prin bucatarie ... am facut putina gargara cu otet, am mai expectorat din ce era prin gat, si mi-am pus cartofi. Imediat cum m-am trezit, daca pot sa spun ca am putut dormi in doua ore, am simtit ca mi s-a mai diminuat durerea resimtita, inca ma mai doare putin, dar voi mai repeta "schema" si diseara. E cam neplacut mirosul, dar merita sacrificiul cand e vorba de durere/chin.

Voi cu ce va tratati cand sunteti raciti, inafara de tratamentul medicamentos?( pe care eu incerc sa-l evit)

miercuri, 9 octombrie 2013

Workshop-uri la Sala Palatului in perioada 18-20 octombrie 2013

In ultima perioada de timp, am devenit foarte interesata de multe aspecte ale ingrijirii personale, atat din punct de vedere al alimentatiei, cat si de aplicarea unor tehnici de terapii complementare pentru a trata anumite afectiuni, astfel gasit ceva care mie mi s-a parut interesant si bine de stiut (pentru cei care cred ca merita atentie acest domeniu). Mai exact e vorba de niste workshop-uri sustinute la Sala Palatului pe diverse teme. Gasiti aici, programul si pretul biletelor.

Personal imi doresc sa iau parte la doua din aceste workshop-uri, mai exact unul este prezentat mai jos, si revin cu impresii ulterioare.


sâmbătă, 5 octombrie 2013

Ebook gratuit - Cronicile unchiului Victor



Pentru ca nu intotdeauna ne stabilim prioritatile, astfel incat sa putem achizitiona carti (in format electronic sau pe hartie), nu strica niciodata sa putem citi ceva nou si a intra in posesia unor carti care sunt oferite, netinand cont de partea financiara.

Din aceasta perspectiva, va comunic faptul ca puteti descarca gratuit o carte, "Cronicile unchiului Victor", o carte aparuta in luna aprilie 2013, si care urmeaza sa aiba si o continuare, ce este in curs de realizare.
Autorul Alex Petre Popescu ne ofera posibilitatea sa o descarcam gratuit de aici

Lectura placuta si sa "ne citim" cu pareri despre ea, da?



vineri, 4 octombrie 2013

Concert Ana Moura

Aseara, 3 octombrie 2013, am luat parte la primul concert sustinut de Ana Moura in Bucuresti, la Sala Palatului.
Va intrebati daca mi-a placut? Ei bine ... mi s-a parut extraordinar! Pe departe, cel mai tare la care am fost pana acum, a meritat fiecare banut dat pentru achizitionarea biletului, inclusiv lipsa de la cursul ce era sustinut ieri. Eram un pic in dubii ce sa fac, chiar si cu cateva zile inainte, dar ma bucur ca am ales varianta aceasta.

Am constatat ca mai mult de jumatate erau oameni mai in varsta, si nu tineretul, dar nu a contat sub nicio forma, m-am simtit foarte bine in urma show-ului.
Concertul a inceput pe la ora 20 si 20 de minute, iar dupa aproximativ 40de minute, care nu stiu cand au trecut, am avut pauza 20 de minute, timp in care o parte din spectatori incepeau sa plece. Din pacate pentru ei, nu stiau ce pierd, pentru ca partea a doua a fost superioara celei dintai.Pe o parte am inteles, era usor sesizabil sa vezi ca o barbatii nu aveau nicio traire, un om de langa mine, de exemplu, se juca pe telefon, asta dupa ce a venit dupa inceperea concertului si a trebuit sa ne ridicam toti, sa poata intra...nici macar multumind, urat gest.

Stiam o parte din melodiile auzite, dar vocea interpretei si ambientul de culori, te faceau sa te simti ca le asculti pentru prima oara, simteam ca plutesc si bateam din palme, cu ajutorul ei, incat la un moment dat aveam palmele amortite...a fost senzational pentru mine, totul. Uitasem de oboseala, de ziua ce ma astepta astazi, de absolut tot.c

Mi-ar placea sa mai iau parte la alte concerte de acest gen, mai ales ca am inteles ca si la Mariza a fost tare.
Nu cred ca mai trebuie sa specific, din nou, ca acest tip de muzica m-a cucerit, nu?

miercuri, 2 octombrie 2013

Am vazut Raiul

Vineri am fost la o lansare de carte, organizata la Libraria Sophia din Bucuresti.
Aflasem de acest eveniment cu o saptamana in urma si mi s-a parut foarte interesanta tema, as fi vrut sa aflu mai multe despre continutul cartii ce urma sa fie disponibila. I-am transmis informatia si fostei mele colege de master, dar nu a avut niciun impact, nu mi-a raspuns nimic legat de asta, astfel incat am renuntat pentru moment la idee, avand in vedere ca se desfasura la ora 18, si nu aveam cum sa ajung atunci.

Pentru ca Dumnezeu are grija de toate, in ziua lansarii primesc invitatia de la fosta mea colega sa luam parte la evenimentul ce avea loc seara si la care, intamplator sau nu, imi doresc sa merg Evident, m-am bucurat foarte mult si am intrebat-o de ce eu cand i-am zis, nu a parut interesata, raspunsul fiind ca a facut confuzie cu o alta conferinta ce avea loc. 
Am ajuns acolo mai tarziu de ora de inceput, dar am prins din ideile abordate si eram total captivata de ce se intampla acolo. Era foarte cald, multa lume intr-un spatiu restrans, dar nu mai simteam nimic.

Cartea "Am vazut Raiul" scrisa de Ada Mihaela Calciu, reprezinta povestea de viata a autoarei, care in urma unui accident grav, ajunge sa stea trei saptamani in moarte clinica, perioada in care ajunge in Rai si se intoarce sa ne relateze acest lucru.
M-a impresionat foarte mult acea doamna, felul in care vorbea si se comporta, ma infiora ... vedeam in ea puterea lui Dumnezeu. Evident ca am cumparat si eu carticia, fiind nerabdatoare sa vad daca in carte descrie mai mult decat ceea ce aflasem de la fata locului. 
Ce pot sa va spun decat ca trebuia sa plec si nu puteam sa las cartea din mana, stiind cat de mica e si cat de repede as termina-o? Cred ca am spus suficient cat sa va faceti o parere, este evident ca mi-a placut foarte mult.

In aceasta carte am aflat de Fundatia Antim Ivireanul si mi-ar placea sa ma fac utila, astfel voi incerca sa iau legatura cu doamna Ada, in speranta ca ma va ajuta in acest sens.
Voi stiti ceva de aceasta Fundatie, sau de oricare alta?