Am mai aflat ceva nou, cel putin pentru mine.
Multa multa sanatate!
Gulia este o excelentă sursă de vitamina C şi, de aceea, este indicată pentru a proteja organismul contra virozelor de sezon, dar şi pentru a combate bronşita şi tusea.
În compoziţia guliei se remarcă şi vitamina B6, care stimulează imunitatea şi contribuie la regenerarea globulelor roşii.
Gulia este şi o bună sursă de fosfor, un mineral care contribuie la dezvoltarea şi la regenerarea ţesuturilor.
Studiile specialiştilor europeni arată că un consum regulat de gulii contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer, printre care şi cel pulmonar.
Reţeta săptămânii : Salată de gulii cu chimen
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 60/porţia
Ingrediente: 2 gulii, 4 mere, 2 morcovi, sâmburii de la 10 nuci tocaţi mărunt, suc de roşii, pătrunjel, o linguriţă de chimen măcinat, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Preparare: Guliile spălate, curăţate şi tăiate mărunt se pun în salatieră. Merele şi morcovii se rad şi se adaugă în salatieră.
Din sucul de roşii, pătrunjel, cimbru, ulei, sucul de lămâie se prepară un sos pentru salată. Fiecare porţie se asezonează cu nuci măcinate.
Sursa: Adevarul
Multa multa sanatate!
Multumesc, sa fie:)
RăspundețiȘtergereIMI ploua in gura !!!
RăspundețiȘtergeretre ' sa incerc si eu .
Eu stiam gulie rasa cu putina sare un pic ulei si otet de mere !!!
Stiam si eu tot reteta clasica,cea despre care vb Pansy(e chiar grozava,usoara). Sucul ala de rosii...parca n-ar merge,cred. Nu se prea potriveste. In rest,mi se pare ok,hranitoare! Eu cu nucile...mai rar.
RăspundețiȘtergereMersi pt reteta,draga mea!Mai invatam cate ceva!
L'automne
Este foarte buna si impotriva retentiei de apa.
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru pareri dragele mele!
RăspundețiȘtergere