Pagini

sâmbătă, 30 mai 2009

Mancare gatita=mancare mai sanatoasa?


Azi dimineata, fiind sambata si zi in care ne "pierdem" vremea in bucatarie, incercam sa fac niste sarmale in foi de vita de vie si sa le gatesc cat se poate de sanatos..fara grasime sau alte ceva. Insa, am realizat ca oricat incerc sa mananc sanatos..nu prea ai cum..pentru ca, folosesti ingrediente care au aditivi, coloranti si toate minunile.

E adevarat ca daca iti pregatesti tu acasa mancarea, stii ce mananci..daca te opresti la restaurant sau in orice alta locatie, mananci ce ti se da..nestiind cum si cu ce a fost preparata. Insa, oricum nu prea ai cum sa afirmi ca mananci 100% produse naturale..incepand de la legume si terminand cu mirodeniile toate au ceva chimicale in ele, si au suferit modificari fata de cum ar fi trebuit ele sa fie.

Cel mai bine e sa ne mutam la tara, sa ne facem sere..dar cred ca nici asta nu prea ai sanse multe, pentru datorita climei si a pamantului pe alocuri nefertil, nu prea reusesti sa ai o recolta buna care sa iti ajunga sa te descurci fara sa apelezi la arte surse.

Dar oricum, daca ai timp si chef, mai bine ti le faci tu, nu?



Un comentariu:

  1. Eu nu sunt neaparat de acord ca mancarea gatita este mai sanatoasa. Depinde foarte ult ce si cum gatesti. Iar noi romanii avem tendinta sa gatim cu foarte multa grasime: ca de exemplu sarmalele ;)

    RăspundețiȘtergere