Aceasta carte, "Omul in cautarea sensului vietii" scrisa de Victor Franks, dezvaluie din trairile simtite de autor in perioada de detentie intr-un lagar de concentrare de la Auschwitz, amintind prin ce suferinta, chinuri, teama de exterminare poatea sa treaca un simplu om, intr-o perioada a vietii sale. El, autorul, are puterea sa isi depaseasca conditia umana, sa isi gaseasca puterea de a fii tare, chiar daca aparent nu stie daca in afara acelui lagar, cineva drag mai traieste (familia lui: parintii si un frate, fiind omorati in perioada nazista). Aceste momente in care omul reuseste sa depaseasca greutatile de care se loveste, nu sunt suficiente pentru a trai, si spune autorul ca trebuie ca in acelasi timp sa se gaseasca si sensul suferintei, sensul vietii.
La un moment dat, dr. Frankl, in acea perioada de detentie, incepe sa isi puna pe o foaie de hartie, ideile legate de noua sa metoda, logoterapie, in ramane fara ele, fiindu-i confiscate. Dorinta de a rescrie acel manucris l-a ajutat sa supravietuiasca conditiilor nemiloase si ingrozitoare prin care a trecut, bolnav fiind chiar de febra tifoida.
In cea de-a doua parte a cartii, vorbeste despre cautarea sensului vietii, motto-ul autorului fiind cateva cuvinte ale lui Nietzche: "Cel care are un De Ce pentru care sa traiasca, poata sa suporte aproape orice".
Ce parere aveti despre acest motto?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu