Pagini

marți, 27 octombrie 2009

Stiti ce au in comun biscuitii cu vopseaua de par?

Poate credeti ca nimic, eu cel putin asta as fi spus cu ceva vreme in urma..acum am aflat de aici ca nu este asa.

Prima categorie este reprezentată de produse alimentare, a doua - de produse de înfrumuseţ are, iar a treia - de produse pentru animale. Cu toate acestea, există un element care le înrudeşte. Este vorba de un ingredient pe care îl regăsim în compoziţia tuturor acestor produse: metabisulfitul de sodiu sau E 223.

E 223 este un conservant sintetic, considerat foarte periculos pentru sănătate. Efecte nocive: afectează ficatul, sistemul cardiovascular, sistemul gastrointestinal, sistemul nervos. Este puternic alergen şi poate produce „astmul de sulfit” la persoanele sensibile. Doza zilnică admisă în alimentaţ ie este de 0,7 mg/corp. Persoanele care suferă de bronşită, conjunctivită, emfizem, afecţiuni renale şi cardiovasculare trebuie să evite consumul compuşilor cu sulf.

5 comentarii:

  1. Vai de mine, si eu tocmai ce am mancat aseara biscuiti ...e clar trebuie sa ma pun sa ii fac eu!
    Dumnezeule nu mai este nimic sanatos in lumea asta? Si persoanele care fac asa ceva nu au constiinta incarcata ca infecteaza oamenii??[just kidding:))]

    Mai putin si spun ca pana si rosiile de la taranii din piata sunt toxice!

    RăspundețiȘtergere
  2. La prima vedere as fi spus...tocmai vopseaua! Cati biscuiti nu sunt colorati aiurea?? Eeei,ne putem astepta la orice! E vreo problema?! Cine sa sesizeze? Pana una-alta...i-am mancat deja! Si culmea,erau chiar buni,nu?! Saracii de noi,habar n-avem de ceea ce inghitim...
    Pup fata frumoasa care ne invata de bine!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. O să încerc să mă vopsesc pe păr cu biscuiţi:)

    RăspundețiȘtergere
  4. hehe si eu am mancat mai devreme niste biscuiti, cu toate ca stiam ca "nu-s buni" dar nu ma puteam abtine..voiam ceva dulce si numai d-astia aveam pe langa mine. Rusinica mie?

    Marius Nu ai sanse :) numai gagicile reusesc sa faca asta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ma mir...si faza nasoala e ca si prin piele absorbim foarte multe substante nocive.mi-am luat ieri sare,normala,de bucatarie,si are 2 e-uri.nu stiu daca sunt daunatoare sau nu,dar mi se pare stupid,ca doar sarea nu se strica si nu are nevoie de colorant.

    RăspundețiȘtergere