Pagini

joi, 14 mai 2009

Astepti concediul?

Probabil va ganditi ca vine vara..se apropie perioada concediilor si va intrebati ce veti face? Nu e asa greu de raspuns la intrebare atunci cand dispui de un buget numeros care sa iti permita sa faci ceea ce iti doresti. Atunci cand iti chibzuiesti cheltuielile de pe o luna pe alta, astfel incat sa reusesti sa achiti tot ce este nevoie si sa mai ai ceva bani si pentru perioada ce a ramas pana la urmatorul salariul, nu mai poti afirma ca e asa usor sa iei o decizie.


Vorbind cu una dintre colege despre asta, ea fiind cea interesata initial de oferte pentru Grecia, am facut o comparatie intre un hotel din Mamaia si un hotel din Bulgaria. A fost destul de simplu de vazut ca nu putem compara serviciile si preturile noastre cu cele ale bulgarilor. Pentru noi, ca si tara, nu este okay sa ne petrecem concediile in strainatate (scadem in felul asta veniturile inregistrate la stat, scade PIB-ul)..dar cum poti sa decizi sa mergi pe litoralul romanesc, sa stai intr-o atmosfera "de poveste" ascultand manele, calcand pe toate minunatiile existente pe nisip, avand langa tine persoane de culoare care vorbesc "pe limba lor" cand poti de exemplu sa mergi la bulgari, care au servicii si conditii incomparabile cu cele oferite de romani.
Gasisem o oferta, de 7 zile, all inclusiv pentru doua persoane in hotel de 4 stele la Nisipurile de Aur, cu 446 euro. Asta inseamna, in jur de 1800 RON..impartit la 7, inseamna 257 RON pe zi (pentru doua persoane, mancare - full, cazare).


Vi se pare scump?


Oare gasesti pe litoralul romanesc macar aceleasi tarife?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu