Pagini

sâmbătă, 30 mai 2009

Ce suflet sa ai?


Oare se pot numi mame femeile care isi abandoneaza copiii fara sa le pese?
Oare au vreun pic de suflet?

Citeam aici despre cazul acestei fetite si nu imi venea sa cred. Aud frecvent, cazuri in care copiii sunt lasati pe strada, langa tomberoane..vad pe strada fiinte aduse pe lume si lasate sa fie crescute in voia sortii..si ma doare nespus de mult.

Poate nu am avut o copilarie perfecta, nici chinuita nu pot spune ca a fost, si am ramas mai sensibila la cazurile pe care le vad si in care sunt implicati copii care nu au nicio vina ca au ajuns pe lume, dar trebuie sa infrunte greutatile vietii..insa daca as putea, i-as ajuta pe toti.

Trist este ca numarul copiilor abandonati este in crestere, fetele/femeile care dau nastere unor copii atunci cand ele insele sunt niste copii este la fel de mare..cu toate ca acum avem atat de multe surse de informare,nu mai este ca in trecut cand se scuzau femeile ca nu aveau de unde sa invete.

Hai sa zicem, ca toti gresim pe lumea asta..nimeni nu e perfect..s-a intamplat, ai ramas insarcinata..dai nastere unui copil..dar suflet sa ai sa nu-ti pese? Sa-ti continu viata linistita fara sa te uiti in urma? Ce vina are fiinta aia careia i-ai dat viata?

Nu pot sa inteleg femeile astea, cu toate ca fac parte dintre ele..imi este imposibil...oricat de sarac si rau ai duce-o, scuza afirmata pentru a te scapa de justificari asupra deciziei,..ce ai tu, imparti si sufletului aluia..iti gasesc ceva de facut si macar cativa banuti tot gasesti pentru a va descurca.

2 comentarii:

  1. Primul mostenitor al naturii....cu acel zambet ca o raza,cu sufletul ca o pasare gata de zbor,cu un spirit ce nu poate fi ingradit...copilul.Si totusi el este exploatat, marginalizat,iar sufletul lui este calcat in picioare de multe ori tocmai de cei care i-au dat viata.A fi parinte...este greu dar atat de frumos, daca esti OM.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce cuvinte frumoase..intr-adevar chiar asa e..dar putini realizeaza asta din pacate.

    RăspundețiȘtergere