Pagini

luni, 25 mai 2009

Festivalul International de Arta a Circului

A inceput Festivalul International de Arta a circului, editia a II-a.

Deschiderea a avut loc ieri, in jurul ore 18:45, unde au luat parte Circul "Salome" din Germania (care e amplasat in Parcul Unirii), Circul "La Masque" din SUA (amplasat in Parcul Moghioros din Drumul Taberei), "Berousek" din Cehia (amplasat in Parcul Titan).

Cu intentia de a merge spre Gradina Botanica, am trecut prin fata parcului Unirii, cand am vazut coborand dintr-o masina cateva camile si am zis ca mai bine amanam pe alta data vizita la Gradina, ne intoarcem sa vedem "frumoasele" animalute. Am folosit paranteze pentru cuvantul "frumoase" deoarece erau interesante doar pentru ca le vedeam live prima oara, insa ele de fapt erau tare amarate si foarte prost ingrijite..unele nu aveau par pe alocuri..pielea dupa ele era destul de ciudata, cu greutate nu tocmai normala..erau cam slabute. Imi era tare mila de ele, dar cum sa le pot ajuta? Asa sunt majoritatea animalelor de la Circuri, chinuite si poate chiar maltratate.
De asemenea, am vazut si am facut poze cu cateva lame..erau "imaginea" reprezentativa pentru Cehia, cativa cai albi foarte frumosi..dar nu cred ca erau d-ai nostri..erau din Italia dupa modul de adresare a persoanelor care le supraveghea si coordona.

Am avut placerea de a ma intalni si cu o colega de facultate, care a terminat si actoria in acelasi timp cu facultatea pe care am urmat-o impreuna, se pregatea sa ia parte la parada ce avea loc spre parcul Tineretului.

Mi s-a facut dor sa merg la Circ, insa nu stiu daca as putea..imi este mila de acele animale..si nici prea mult timp liber nu am.

Voi ati fost de curand pe acolo, cum mai este?

4 comentarii:

  1. Din păcate eu văd cam prea multe detalii din viaţa "circului" ca să mă pot bucura de un spectacol, fără să mă gândesc la spaţiul în care trăiesc săracele animale, la problemele surprinzătoare pe care le poate avea Circul de Stat (era vorba să rămână fără terenul de sub picioare, din cauza veşnicelor retrocedări).
    Stând foarte aproape de circ, trec mereu pe lângă spaţiul amenajat pentru animale şi când le văd se rupe sufletul în mine... oricum de frumos sau bine făcut ar fi spaţiul ăla, cum poţi să chinui şi să furi libertatea unei biete fiinţe...
    În fine, vă rog mult, dacă mergeţi la circ şi vă parcaţi maşina pe Aleea Circului, nu mai loviţi restul maşinilor parcate!!! Are loc şi autobuzul să treacă pe acolo, fiţi mai atenţi :P

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte trist ceea ce se intampla, insa din pacate nu avem puterea necesara pentru a putea remedia ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. ba dimpotriva, doar noi mai putem schimba ceva... oricat de greu ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  4. E posibil sa ai dreptate..insa este foarte foarte greu sa faci ceva in "tara noastra draga"..dar..merita incercat :)

    RăspundețiȘtergere