Pagini

miercuri, 6 mai 2009

Pretul chiriilor

Printre toate efectele negative ale crizei, trebuie sa vedem si partea buna a acesteia. Datorita ei, preturile pe piata imobiliara tot au scazut..si uite asa, au ajuns chiriile la un nivel inferior celor de anul trecut.
Caz concret, un apartament inchiriat anul trecut in Aviatiei s-a realizat pe baza unui contract de inchiriere ce presupunea achitarea unei plati lunare in valoare de 600 euro, dar cum partea financiara devine o problema tot mai curenta..te gandesti ca poate ai putea plati mai putin. Astfel, iei in considerare si varianta de a renegocia contractul cu proprietarul. Dar cum nu toti oamenii sunt la fel..exista si specimene mai dure cu care nu poti comunica, respectiv colabora. si nu te poti intelege atunci cand intentionezi sa faci ceva..alegi schimbarea directiei de mers. Asta presupunand un efort mai mare (inceputul mereu este mai greu ), dar nu ai incotro..trebuie sa te orientezi,sa cauti altceva..sa prospectezi piata. Nimic favorabil, pana cand constati ca poti inchiria un apartament cu doua camere, in aceeasi zona cu 400-450 euro..apartament mobilat recent, aer conditionat si toate cele necesare existente. Suprinzator de ieftin..asta pentru cei care isi permit aceasta cheltuiala lunara.
Ma intreb, oare cum o fi mai bine, sa cauti alta varianta pentru a plati mai putin sau a renegocia contractul cu proprietarul existent (tot pt ca scadea chiria)?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu