Pagini

luni, 29 iunie 2009

Atentie

În Europa, de vreo 2 sau 3 săptămâni este o alertă generală privind concentraţia fără precedent de raze ultraviolete provenite din emisiile solare.


Se pare că pe o scală care porneşte de la 1 la maximum 10, emisiile au ajuns, acum 2 săptămâni, la valoarea de 9,4 deasupra Ungariei, Poloniei şi Austriei, nivel de radiaţii de 9 ori mai mare decât poate suporta pielea umană în condiţii normale. România este şi ea în zona afectată.
Este vorba de raze ultraviolete de tip UVB, extrem de penetrante, care afectează inclusiv retina oculară.

O expunere de zece minute la soare, între orele 11.30 şi 16, poate produce o arsură solară ce poate transforma orice neg pigmentar într-unul malign. Două arsuri solare la copii sub 14 ani duc la înzecirea riscului de apariţie a melanomului malign după 20 de ani.
Medicii dermatologi, care au constatat o recrudescenţă a bolilor de piele ca urmare a expunerii la razele solare, au încercat să alerteze autorităţile.

Stupoare: autorităţile române, NU MONITORIZEAZĂ aceste radiaţii. Pe domnii ăştia pe mâna cărora ne lăsăm sănătatea tocmai îi doare la patină de soarta noastră. Ei sunt chipurile îngrijoraţi de febra porcină şi de examenul de BAC, pe care l-or fi trecut cumva, înghesuiţi, mai pe la seral.
Nu sunt în măsură să dau sfaturi medicale, dar ar fi bine să staţi în casă în această perioadă şi să nu lăsaţi copiii în soare.
Un site interesant, aici


Sursa: mail

2 comentarii:

  1. Acum aflu despre codul asta de alarma!!!! Stiam cat este de daunator soarele si la cate pericole ne expunem zi de zi dar....e tot mai serioasa problema! Nu mai am curaj sa merg nici la plaja pt ca nimeni nu-mi garanteaza ca sunt in siguranta... Copiii sunt foarte expusi radiatiilor solare,grija maxima!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa avem mare grija, ca suntem inconjurati numai de lucruri nocive.
    Aveti grija de voi!

    RăspundețiȘtergere