Pagini

joi, 25 iunie 2009

Chinezarii de top

Probabil sunt la mare cautare, de sunt atat de multe magazine.

De la Piata Unirii si pana la Universitate, fie ca alegi sa mergi pe partea dreapta sau pe partea stanga..vei vedea acelasi lucru, foarte multe magazine care au pe geam un afis cu "Pret unic x RON" sau " Orice produs y RON" (x,y avand valori mici..cea mai mare fiind la incaltaminte, 30 RON). Culmea este ca cele de pe partea dreapta sunt fix unul langa altul, si toate au inauntru un numar mare de persoane care se ingramadeste pentru a "descoperi America".

Mi se pare un pic anapoda totul, acele magazine cu siguranta au produse aduse fie din Europa, fie direct din China..foarte bine, fiecare isi alege ce vrea sa comercializeze..dar ca sa vii sa le vinzi in zona 0 a Bucurestiului, da un pic cam aiurea mai ales oamenilor care nu au inca o parere formata despre capitala tarii. Iar apoi, daca intra un turist in astfel de magazine, asa in plimbarea lui prin centrul Bucurestiului, si vede modul de asezare a produselor..comportamentul clientului sau mai rau, cumpara ceva de acolo si vede ca dupa o perioada scurta de timp, produsul respectiv s-a facut praf, oare cu ce impresie ramane despre noi?

5 comentarii:

  1. ''Avem di tati''pentru toti dar avem multe de proasta calitate:)reclama e mereu interesanta dar daca te tine sa cumperi..nu stiu ce sa spun cred ca mas gandi de 2 inainte sa cumpar sau defapt nu mas gandi ca nu cumpar:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mai bine dau mai mult, dar stiu ca e mai okay, nu as intra sa stau sa caut pe acolo ceva..nici cu pistolul la tampla :D

    RăspundețiȘtergere
  3. din cauza ca n-au bani romanii sunt inebuniti dupa promotii si ieftineli, fara sa se gandeasca la termenul "calitate".

    Fiecare face cum crede dar, probabil, daca ai un salariu de 1000 de lei pe luna si 3 copii acasa, ti-e mult mai "usor" [ieftin, de fapt] sa cumperi incaltari de 30 de lei pentru toata familia. Pe principiul "bun si ieftin" romanii prefera sa-si ia in fiecare luna o pereche de incaltari [sau, mai umbla cu ele rupte un pic] decat sa investeasca in calitate.

    Cine-i de vina?
    E un palat mare prin apropiete, pe la Unirii... intreaba-i p-aia de acolo de ce nu au romanii bani. Dar vezi ca nu prea ai loc de Mercedes-uri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ii pasa cuiva de asta?? Nu vad sa se-agite cineva...Doar noua ni s-o parea aiurea? Si pana la urma,cine suntem noi sa ne dam cu parerea,nu?! Balci sa fie,circ! Ne pricepem!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar am vazut un reportaj la TV dupa ce am postat articolul asta..si se arata cum Bucurestiul este plin de magazine cu "pret unic", si cum da lumea buzna acolo..aratandu-se efectele crizei asupra poporului roman.

    RăspundețiȘtergere