Pagini

marți, 30 iunie 2009

Copil de 3 ani..mort..la doctor


La Centrul Medical Unirea a murit un copilas care venise cu tatal lui, pentru a i se efectua un RMN cerebral. Parerile difera in ceea ce priveste efectuarea sedativului, doctorii spun ca totul a fost facut sub supravegherea unui medic, tatal spune ca nici defibrilatorul folosit pentru resuscitare, nu functiona.

Ce mi se pare ciudat este faptul ca inainte de efectuarea RMN-ului, parintele semneaza o hartie "consimtamantul pacientului" in care specifica daca persoana care urmeaza sa primeasca sedativul, are alergii la anumite subtante chimice..de care poate nici nu s-a auzit inainte. Pai mergem pe ceva presupuneri, tu ca medic care stii la ce riscuri este expus copilul, iei de buna ce zice parintele care poate nici nu e in masura sa isi dea cu parerea? De ce nu efectuezi inainte concret toate testele pentru a te convinge daca totul este in regula, daca se poate realiza operatiunea medicala solicitata?

Daca mergem la doctor si murim, pe mana cui sa mergem pentru a avea vreo sansa in fata bolii?

5 comentarii:

  1. Numai pe mana bunului Dumnezeu,draga mea,atat,e foarte clar!!! Durere,lacrimi,soc,mirare,intrebari,restristi sufletesti,descumpanire....
    Medici,parti adverse:fara obligatii,fara raspunsuri,nimic concret,detasare!
    Se intampla atatea incat....nu ne mai mira nimic,am devenit asistenti neputinciosi ai unor vremuri tot mai bizare... Intrebarea e : pana cand??

    Doamne-ajuta,draga mea!! Dumnezeu sa fie cu noi,e singurul in care ne punem speranta!!!
    Pupici calzi,cu inserari!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. respect meseria de medic o consider o meserie pe cat de grea pe atat de superba, insa nu pot sa spun acelasi lucru despre oameni care aleg meseria asta: eu am avut ghinionul sa pierd un unchi din cauza medicilor, iar tatal meu era sa moara tot din cauza unui medic in urma unei operatii, ce sa spun mai mult de atat: nepasarea e la ea acasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Era o sursa prin presa care sustinea ca o clinica din afara a refuzat sa ii faca RMN acestui copil. Iar anesteziile sunt cunoscute pentru cele foarte multe riscuri pe care le impun. Multi au fost anesteziati si au murit in timp ce "dormeau". Ideea de baza e ca in afara se fac multe teste inainte de anestezie. De aceea probabil nu sunt chiar asa de des intalnite mortile cauzate de anestezii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si partea proasta este ca medicul care s-a ocupat efectiv, am inteles ca era foarte tanar..asta zice tatal, ca medicii spun ca nu este adevarat. Deci lipsa de experienta a doctorului, indolenta celor din jur si necunostinta tatalui in ceea ce priveste substante la care copilul a fost expus..s-a demonstrat a fi combinatia perfecta.
    Am mai zis si repete ideea, e bine sa avem grija de noi cat putem, ca daca ne-am imbolnavit si ajungem pe mana doctorilor, s-a zis cu noi. Multa sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a creat un puternic curent de aversiune impotriva medicilor. Nu mai este om care sa nu injure medicii, care sa nu ii vorbeasca de rau, ba ca iau mita, ba ca nu isi fac datoria, etc. Sunt si exemple negative, ca in orice domeniu. Dar multi nu se gandesc ca majoritatea celor care au ales aceasta meserie si-au sacrificat viata si sanatatea ca sa aiba grija de alti oameni. Nu mai credeti asta, stiu.
    Atunci cand un medic greseste, ii sare toata lumea in cap, si ar vrea sa il linseze pe el si pe familia lui. Cand un medic salveaz o viata- si salveaza destule pe parcursul carierei- nu i se acorda nici o importanta.. stii cum se zice? ''daca s-a vindecat, l-a ajutat dumnezeu, daca a murit, medicul e un porc'' .
    In aceste conditii ostile, medicul trebuie sa isi faca datoria, sa ii ajute pe cei care il injura si il dispretuiesc, dupa atatia ani de studii , ani in care nu castiga inca bani pentru ca trebuie sa invete. Lucreaza in spitale infecte, prost platiti, pentru ca pentru sanatate nu sunt bani, se imbolnavesc si continua sa lucreze, pentru ca asta au invatat sa faca. Si la capatul carierei, in loc de multumiri, primesc doar ironii ieftine si de prost gust'' aaa..esti medic? no las ca ti-e bine, la cata mita ai luat..''
    De asta nu l-am urmat pe tatal meu in aceasta meserie. Pentru ca oamenii nu merita absolut nici un sacrifiu. In loc de multumiri nu primesti decat dispret, si ti se cauta nod in papura la fiecare pas. Greseste un medic, e capatul lumii. Cati altii nu gresesc, sunt meserii in care oamenii sunt cu totii fara cusur? Veti spune ca nu, dar de ei nu depinde viata altora. Ba da, depinde, intr-un fel sau altul.
    Oamenii sunt rai si meschini, iar cei care aleg meseria de medic sunt naivi si inconstienti. Sunt si gunoaie printre ei, dar daca ar fi majoritatea gunoaie, majoritatea oamenilor ar fi deja morti,si nu este asa.

    RăspundețiȘtergere