Pagini

joi, 25 iunie 2009

Noaptea lacustelor

Am zis sa fac si eu o fapta, aseara sa dorm cu mama..dar..au venit niste insecte mari si verzi, probabil ca erau lacuste...nu le cunosc pentru ca imi este frica de toate, si de un fluture care e prea agitat, cert este ca o parte din noapte am fost atenta sa vad daca mai sunt. Nu stiu de unde au venit, sau care era treaba lor..dar nu puteam sa dorm.

Daca as fi stat mai mult pe la tara sa ma calesc, sa nu-mi fie frica de nimic, situatia ar fi fost altfel..le-as fi privit cu detasament si probabil as fi rupt patul de somn.
Dar asa, cand am stat numai la bloc..de unde sa le cunosc? Imi amintesc cand eram mica si trebuia sa mergem la tara la bunici, ai mei parinti fiind in concediu, era un chin..adevarat chin. Nu ma obisnuiam deloc cu mizeria de acolo dupa ce ploua..cu praful asezat la mine pe picioare la sfarsitul zilei, faptul ca trebuia sa merg in gradina dupa una alta si ma intepam, sa trec pe langa cocina porcilor care mirosea urat.

Numaram zilele pana sa plec la Bucuresti, iar mama era asa fericita ca era langa bunica mea (bunicul murind cand eu aveam vreo 5 ani cred). Pe mine nu prea ma interesa nimic de la acolo, nimic nu imi placea pentru ca nu aveam nici strictul necesar pentru un trai normal. Era plictisitor pentru mine sa stau fara TV si fara alte fete cu care sa ma joc (era doar o fata pe acolo, dar ea avea treaba cu gospodaria, mergea la camp..eu ce sa fac?

De aici am invatat ca e buna viata la tara cand stai de mic, e bine sa te calesti cu toate pentru ca sa-ti fie bine. In felul asta, nu mi-as mai fi facut griji de insectele urate de aseara..nici macar nu stiu sigur daca sunt lacuste, pot sa va spun doar ca erau asa cat degetul mic de mari..aveau niste picioare foarte mari iesite in afara (pentru a se putea deplasa mai usor) si aveau o culoare asa verde deschis.

Sa fi fost oare lacuste?

4 comentarii:

  1. Da, erau lacuste africane. So what?

    RăspundețiȘtergere
  2. sa fie americane si sa stea la ele, in mediul lor :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,iubita,lacuste erau!! De ce sa te temi? Nu fac rau,doar ca nu trebuie sa intre prin casa...Sunt si ele lasate de Dumnezeu,nu-ti fie frica!! De oameni sa ne temem,draga mea! Sunt imprevizibili,unii mai rau decat fiarele!! Te rog,du-te la tara daca mai ai ocazia,nu stii ce pierzi!! Vei regreta ca n-ai avut suficienta vointa sa intelegi niste lucruri... Acolo sunt si radacinile tale!! Sa fii mandra de asta!! Eu sunt!
    Te pupic,draga mea,mai gandeste-te!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Scumpa imi este foarte greu la tara, acum...merg,dar nu sa stau noaptea acolo, da-ti seama..imi e frica acasa la mine, dar la tara.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere