Pagini

marți, 16 iunie 2009

O angajata a unei banci a primit, din greseala, timp de trei ani, salariul dublu


Femeia, in varsta de 36 de ani, a fost platita cu 17.000 de lire sterline anual, fata de 9.500 de lire sterline, cat era stipulat in contractul de munca. Banca a descoperit greseala abia dupa trei ani, timp in care a pierdut 20.000 lire sterline prin dublarea eronata a salariului.

Keenan a declarat judecatorului ca nu si-a dat seama ca este platita prea mult si ca a cheltuit banii pentru a aplica la un credit imobiliar. Adeverinta de venit data de banca pentru contractarea imprumutului confirma salariul de 17.000 lire. Barclays a descoperit eroarea in luna decembrie, in urma unui control financiar.

O angajata a bancii britanice Barclays, care primise din greseala un salariu dublu timp de trei ani, a castigat in instanta dreptul de a pastra banii in plus si acelasi salariu. Banca i-a cerut Natashei Keenan, angajata part-time, banii inapoi, insa aceasta a refuzat, scrie Daily Mail.
Sursa: Banknews

Frumos? Cu siguranta multi ar fi incantati cand e vorba de o asemenea eroare "favorabila", lor si de fapt..orice greseala facuta in favoarea cuiva pentru unii este buna..mai nasol cand este in defavoarea unei persoane. Atunci toata lumea sare cu gura mare, ca uite ce s-a intamplat..bla bla.

M-am gandit si eu ce as face intr-o asemenea situatie, si am gasit repede raspuns la intrebare..cu siguranta as semnala eroarea sefului meu, asta de la inceput..nu la sfarsit cand nu as mai fi avut banii respectivi. Asta pentru ca nu mi se pare corect, si apoi te poti intreba ca poate a fost facuta sa te puna la incercare si uite asa pentru o suma de bani ramai fara job si cu o parere proastra lasata in urma.

Voi cum ati proceda?

4 comentarii:

  1. Mă bucur că a câştigat în instanţă; normal că aş fi ţinut banii, oricum urăsc băncile. Sunt cele care dau putere banului, după mine aş face focul cu toate hârtiile cu oameni importanţi...

    Am păţit ceva de genul ăsta: m-am dus să depun bani în bancă şi tipul mi-a pus în cont mai mult cu 5 milioane :D . Până mi-am dat eu seama de greşeala lor (exact după ce am depus banii am verificat cardul) au remediat problema...
    Dar eram curios cum reacţionau dacă scoteam banii: mă sunau să mi-i ceară?
    "vă rugăm să ne daţi banii înapoi...", "ce bani?"... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am gasit odata pe card o suma mica ce-i drept,170roni.Ii depusese o persoana mai invarsta(am dedus eu) si nu vazuse sa scrie bine nr de cont,si functionarul de la ghiseu a trecut si el gresit si uite asa am gasit banii.Dar...eu:) m-am dus sa-i atentionez,era in luna februarie,..si ei abia in luna aprilie au venit si mi-au cerut banii.Fiind suma mica m-am gandit ca cine stie ce om sarman umbla dupa ei.Atunci mi-au aratat si formularul de depunere si am vazut un scris tremurat pe el.Dar daca as fi cheltuit suma si era o suma mai mare...ce-mi faceau atunci?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am primit niciodata o suma de bani in plus :( Decat rest la magazin, si imi amintesc o data..eram micuta, prin clasa II, mi-a dat rest mai mult decat trebuia..atunci mancam guma Hubba Bubba la greu, si asa i-am strans si puneam in fiecare zi pt gumita..eram cea mai fericita :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am primit pe card 100 de lei anul trecut, dar am crezut initial ca am uitat de ei, pana m-au sunat de la banca :))

    RăspundețiȘtergere