Pagini

joi, 18 iunie 2009

Oua cu hormoni

De multa vreme ma intrebam oare ce inseamna codul inscris pe coaja unui ou? De obicei era marcat cu negru sau cu roz..dar ce reprezenta, nu stiam cu certitudine.

Am aflat:
"Astfel, prima cifră a codului precizează calitatea oului, iar următoarele cifre reprezintă codul de producător. Concret: ouăle marcate cu cifra 3 provin de la găini crescute în baterii şi reprezintă, din păcate, peste 90% dintre ouăle comercializate în România.

Ouăle care provin de la găini crescute pe sol sunt marcate cu cifra 1, cele de la păsările dezvoltate în aer liber cu cifra 2, iar cele ecologice - cu 0. Acestea din urmă sunt cele mai sănătoase, subliniază profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Dar şi preţul ouălor ecologice este mai mare. În supermarketurile din ţara noastră se găsesc de obicei doar ouă de baterie şi ecologice. În ţara noastră, producţia de ouă de la găini crescute pe sol este foarte scăzută."
Sursa: Jurnalul

Deci, tre sa imi fac cunostinte care au tara prin apropiere, ca a mea este departe rau..se strica pana le aduc la Bucuresti saracele, sa-mi aduca si mie platindu-i contravalorea acestora, evident.

Serios vorbind acum, va dati seama cat de nasoala este treaba? Cat de mult suntem expusi bolilor de orice fel? Cat de proasta este alimentatia noastra?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu