Pagini

joi, 4 iunie 2009

Traseu metrou: Nicolae Grigorescu - Linia de centura


Multe sunt făcute aiurea pe la noi. Dupa ce au trecut mulţi ani să reuşescă să dea în folosinţă traseul cuprins între Nicolae Grigorescu şi Linia de centura, constatăm că lucrurile sunt făcute, caracteristic nouă, doar de mântuială.

După ce vezi totul in exterior că arată frumos, o nuanţă de verde "plăcută" prin jur, totul nou şi îngrijit, vezi că în staţie ajunge un metrou foarte vechi, primele modele existente bănuiesc. (nu ştiu de ce mă aşteptam să fie unul mai nou măcar, poate că vedeam totul ca fiind nou).

Problema este că te induce în eroare, dacă nu ai mai mers niciodata şi esti la o staţie de pe traseu, nu la capete.
Asta pentru ca nu functionează decât o linie, este un metrou care merge dintr-un capăt în altul..păi dacă urci de la o staţie cuprinsă între cele două capete..nu ai de unde să ştii în ce sens trebuie să mergi (că e un singur metrou, care fie merge spre Linia de centura..fie spre Nicolae Grigorescu..dar care cum sunt? că nicăieri nu scrie ? În ce direcţie trebuie să mergi?

Singura variantă este să te uiţi la afişajul electronic, care îţi spune că următorul metrou spre X pleacă la ora Y, iar spre Y pleacă la ora Q. Ar fi perfect dacă într-adevăr aşa ar sta lucrurile. De fapt ora precizată acolo, nu are nicio treabă cu momentul în care pleacă efectiv metroul din staţia respectivă către următoarea staţie.

Existenţa unor televizioare care afişează informaţii despre ora la care va pleca următorul metrou din staţia respectivă, informaţii care nu sunt reale..ne duce imediat gândul la utilitatea acestor sisteme electronice, care este de fapt?

Cum se descurcă un om nou venit în Bucureşti în zone de acest gen?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu