Pagini

joi, 25 iunie 2009

Unii isi doresc si nu au, altii au si isi bat joc


Este incredibil cat de nedreapta este viata uneori.

Sunt foarte multe perechi care au tot ce isi doresc, mai putin un copil. Fac orice, tot ce este posibil pentru a putea da nastere unei fiinte..insa intampina probleme si fie nu il pot avea deloc, fie il au si sufera de anumite afectiuni si in acest mod se chinuie atat parintii, cat si cel mic.

De multe ori, oamenii instariti care au un suflet mare..datorita durerii cauzate de lipsa unui copil, merg pe varianta adoptiei (admir toti oamenii care pot face asta, care pot creste copilul altuia)..dar nu sunt multi care procedeaza asa.

Ce ma intriga este faptul ca sunt atat de multe mame care isi bat joc de propriul lor copil. Poate sunt rea, nu am dreptul sa judec pe nimeni..dar mi se pare revoltator sa te gandesti la binele tau, si sa tarasti dupa tine un copil mic care nu stie nimic din ce se intampla concret in lumea asta.

Concret, nu inteleg cum poate o mama sa stea toata ziua..de dimineata pana seara, in fiecare zi, in parc la plaja cu un copil..care ar trebui sa doarma la pranz in patul lui, sa aiba parte de mese normale, sa aiba unde sa i se faca un dush dupa ce e schimbat. .sa poata creste in conditii normale.

Cum poti tu ca om mare, sa stai tot timpul degeaba, fara sa citesti ceva...o carte, o revista..orice, fara sa te gandesti ca mai ai si alte treburi acasa? Culmea e cand esti si mandru ca esti bronzat si prostii de genul asta, si te iei de altii care muncesc?

Sunt plina de nervi..ma abtin la maxim sa va povestesc intr-un mod cat mai normal..nu inteleg comportamentul asta al unora..nu inteleg de ce trebuie sa sufere si cei de langa noi, pentru ca nu ne duce capul si nu suntem in stare sa luam niste decizii normale.

Imi este mila de acel copil, care pe langa faptul ca el creste fara tata..creste intr-o familie care nu este completa, si alaturi de o mama care nu stie decat cum sa castige mila fostului prieten (tatal copilului), cand el este casatorit si are propria familie, beneficiaza si de un stil de viata neprielnic dezvoltarii normale a unei fiinte.

De ce persoanele care isi doresc din suflet un copil, si ar da si luna dupa cer sa-l poata creste si sa-i ofere tot ce au, nu il pot avea..si alte persoane il au si nu-si dau ce responsabilitate implica cresterea unui copil?

6 comentarii:

  1. viata e nedreapta si, din pacate, oamenii o fac sa fie asa. Adica, daca toti am fi buni, primitori si inimosi ne-am bucura de paradis.

    Dar, de ce sa fie paradis cand poate sa fie haos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este vectorialpx. Mai bine sa ne fie noua bine, decat sa ne intereseze si de rezultatele actiunilor noastre asupra celorlalti, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. E o intrebare la care n-am reusit sa gasesc raspuns.Este greu sa cresti si sa educi un copil,implica responsabilitate,sacrificiu,daruire de sine.Modul in care un copil iti umple sufletul si casa te face sa uiti de greutati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doare asa de mult cand vad un copil in suferinta si nu pot face nimic. Nu ii pot spune nimic mamei copilului, fiecare face cum il duce capul..si isi creste copilul dupa cum crede de cuviinta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare dreptate ai,draga Anne!! Te citesc de fiecare data cu mare interes si ma minunez ca mai exista oameni care mai vad,mai simt,mai viseaza!! Care nu trec nepasatori prin viata!! Bravo,Anne!! Pastreaza-ti sufletul curat,ai mare grija,pericolul e la tot pasul!! Inghetul sufletesc e statie pt prea multi dintre noi...
    Pupici calzi si toate gandurile bune!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc din suflet draga mea pentru cuvintele frumoase. Iti trimit o imbratisare insotita de multi pupici.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere