Pagini

luni, 13 iulie 2009

Atlas de mitocanie urbana ( Partea a VII-a)

Preacuvioasa de Îngrămădeală
Babetus Cuviosus

Să vă ferească Dumnezeu de întâlnirile cu exemplarele acestea - enoriaşi mult prea grăbiţi să pupe moaştele sau să pună laba pe o porţie de colivă gratis. Animale de pradă, vor călca în picioare virtuţile creştineşti, îl vor îmbrânci şi chiar îl vor scuipa pe aproapele lor, ca nu cumva să se termine pomana şi să rămână cu buzele umflate. Virtual identice cu exemplare din specia umană, Preacuvioşii de Îngrămădeală fac totuşi parte dintre cei care, deşi mare e grădina Domnului, vor sări întotdeauna gardul. Specie pe cale de apariţie excesivă, Preacuvioşii vor fi mereu în căutarea prăzii, în special pe lângă biserici sau alte locuri aparent liniştite. Apar la tv, la ştiri, în haită, ţipând, zbierând, jurând şi înjurând pentru o bucăţică de ceva.

Mojicul de Iarbă Verde
Gratarus Nesimtitus

Înrudit cu Ţăranul de Mall, Mojicul de Iarbă Verde iese din bârlogul său imediat ce a dat căldura, bucurându-se împreună cu întreaga familie de acest fenomen. Carnivor prin excelenţă, caracteristică surprinsă foarte bine în denumirea lui ştiinţifică, Gratarus Nesimtitus este des întâlnit, îndeosebi la sfârşit de săptămână, în pădurile şi poieniţele din jurul marilor oraşe, alături de alte familii din cadrul aceleiaşi specii.. Din păcate, hârjoneala lui şi a familiei - numeroasă şi zgomotoasă - dăunează grav habitatului, Mojicul de Iarbă Verde lăsând în urma sa munţi întregi de resturi de tot felul, bunul simţ nefiindu-i deloc familiar. Mirosul de grătar şi manelele ce răsună la maximum din maşinile parcate pe spaţiile verzi sunt primele semne că Gratarus Nesimtitus a invadat zona verde, curată până în acel moment. A se evita pe cât posibil.

Indolenta de Magazin
Shopus Indolentus

Mereu plictisită, Indolenta de Magazin este soră bună cu Indolenta de Ghişeu, una dintre diferenţe fiind că, în acest caz, puterea îi vine de la o casă de marcat sau de la un raft plin cu produse de care tu ai nevoie. În cazul în care nu mănâncă şi nu îţi vorbeşte cu gura plină, Indolenta de Magazin poartă discuţii interesante cu o colegă sau vorbeşte la telefonul mobil, asta doar ca să nu te servească. Dacă ai şi ghinionul să fii la mall, iar ea să fie şi mai tânără decât tine, te va tutui din primul moment. Ca trăsătură particulară, specia aceasta nu are niciodată rest, aşa că vei avea mereu în buzunar câte ceva de ronţăit. Nu încercaţi să o înţelegeţi. Comportamentul anumitor specii ţine pur şi simplu de misterele faunei urbane.

Sursa:Radio Guerrilla
Atlas de mitocănie urbană
Editura ART, 20098 comentarii:

 1. Nu stiu dece dar "Preacuvioasa de îngrămădeală" imi stârneşte milă. Poate pentrucă nu am avut de a face cu "ea". De ceilalti mitocani... sunt sătulă...

  RăspundețiȘtergere
 2. super interesant blog-ul tau ... si multumesc pentru coment ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu fiecare-n parte dintre speciile descrise deja m-am obişnuit şi sunt sictirit până la peninsula Kamceatka şi 'napoi de ei.
  Bine-am venit în România căci aici s-a REinvinetat prostia (şi mitocănia în cazul de faţă).

  RăspundețiȘtergere
 4. Padure cu uscaturi,numai ca...uscaturile astea dauneaza frunzelor si florilor dar mai ales padurii,ca intreg!!

  L'automne

  RăspundețiȘtergere
 5. ciumetele de parcare este favoritul meu

  RăspundețiȘtergere