Pagini

joi, 2 iulie 2009

Cand mama iti da bani si nu iti faci abonament...


Te prind controlorii RATB.
Asa i s-a intamplat unei fetite, care avea aproximativ 16 ani cred, cand a circulat cu autobuzul 300 si nu avea bilet, dar nici abonament. A fost coborata in statie, si saraca avea la ea si buletinul pe care i l-a dat unei doamne "foarte amabile", uitandu-te la fata ei aveai impresia ca ai impuscat un om, nicidecum ca ai circulat fara bilet. In timp ce ii completa amenda, fata a fost sincera si i-a zis ca mama i-a dat bani sa-si faca abonament, dar nu si-a facut, iar acum o va certa.

Pe moment foarte de treaba tanti controloare, a sfatuit copilul cu un glas foarte frumos sa-i spuna ca a gresit si asta e. Dupa ce a plecat fata cu hartia in mana pentru a merge ulterior sa-si plateasca amenda, tanti controloare vorbeste cu alta colega despre cazul fetei, iar colega ii zice..da' ce nu avea bani la ea? Ca am vazut ca avea vreo doua sute, trei sute de mii...de aici era de inteles ca ar fi putut sa le dea lor banii respectivi, fara sa-i mai scrie amenda. Nu stiu ce i-a raspuns tanti controloare, dar stiu ca i-a zis ca mama copilului ii daduse bani de abonament.

Interesant este ca ele asteptau sa li se dea bani, tinand cont ca au un comportament de te sperii..ori in cazul fetei, mica fiind si fara experienta cu aceste cazuri, cum sa ii spuna "stiti, nu am decat xx lei, vi-i dau p-astia".

Am patit si eu o data asa, imi amintesc ca imi cumparasem un set audio 5.1 de care eram mandra, si am venit cu 104 acasa..fara sa compostez. Bineinteles ca au venit niste femei, ca astea-s cele mai rele doar, si a trebuit sa platesc amenda..am platit-o pe loc, dar nu imi amintesc daca mi-a dat chitanta sau i-am dat la negru, parca mi-ar fi dat ea o hartie..dar nu mai retin exact.

Cum nu prea imi plac fazele de genul asta, imi e rusine de oamenii din jurul meu, inclusiv de controlori, mi-am facut abonament mai mereu..numai ca daca ma controlau o data pe an era foarte mult. Si circulam des cu mijloacele de transport in comun, mergeam la facultate..veneam acasa, apoi m-am angajat si faceam si mai multe drumuri, dar nu voiau sa vina sa ma controlozeze si pe mine, sa fiu mandra ca aveam abonament.
Insa am auzit cazuri foarte nasoale, cand controlorii au tras de oameni, i-au spus hainele dupa ei..cu toate ca nu au voie sa faca asta, dar mai sunt si oameni disperati.

Ati avut experiente urate cu controlorii RATB?

8 comentarii:

  1. Da. Aşa e. Te înghesuie, te intimidează, ţipă la tine. Nu au voie să pună mâna pe tine, dar folosesc mult umerii ca să te blocheze.
    O soluţie simplă împotriva abuzatorilor e să îi sfidezi. Nu au ce să-ţi facă. Autoritatea e zero. Nu au drept de reţinere, nu au nimic. O chichiţă a Legii. Nu încurajez deloc să se meargă fără legitimaţie de călătorie. Dar încurajez să vă cunoaşteţi drepturile. Oamenii fac bani pe ignoranţa voastră. Şi nu doar pe acest topic.

    RăspundețiȘtergere
  2. In repetate randuri au dat pe tv informatii despre situatii de genul asta! Erau avertizari despre faptul ca multi dintre ei sunt controlori falsi,in special cei care se impun f mult,mergand pana la hartuire si ca acele legitimatii sunt contrafacute!! N-am avut niciodata probleme cu ei pt ca am avut intotdeauna abonament dar iata ca problema e mult prea serioasa!!! Daca se face imprudenta de-a urca fara bilet si nimeresti pe mana unuia dintre astia...,nu vreau sa-mi imaginez ce poate urma!!
    Cat despre femei....se stie cat sunt de dure si artagoase,la fel si cele de la CFR!
    Iti doresc sa nu ai vreodata probleme,draga Anne,si-asa ne e suficienta nebunia din jur !!!!!!!
    Pupici!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc L'automne, din fericire nu circul fara bilet..de cele mai multe ori, acum cat e foarte cald, aleg sa merg pe jos pe distante mici..dar altfel imi cumpar bilet, tocmai pentru a evita unele situatii neplacute. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am avut situatii urate cu genul asta de transport...o singura data imi aduc aminte(eram mai mic) ca ma duceam la cursurile mele de chitara si ma uitam in jos...la un moment dat vine un domn, imi strecoara sub fata o legitimatie si imi cere biletul...se uita la el, il mai composteaza si el inca o data si trece mai departe

    RăspundețiȘtergere
  5. E bine asa Rappa_ru'.
    Nici sa nu ai vreodata situatii neplacute cu domnii controlori!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi amintesc de o tipa dintr-un troleu care si-a compostat biletul exact in momentul in care controlorul se apropia de ea. El a vazut-o si a luat-o un pic la rost, iar ea i-a ras in nas, ca nu are cum sa dovedeasca ca ea nu a avut bilet. Tipul a incercat sa ii explice calm ca nu e ok sa faca asa. Numai ca tipa, artagoasa, a inceput sa urle la el, ca nu ar avea de ce sa plateasca calatoria, caci conditiile sunt rele, ca moare de cald etc. Pai, bine, mai, fata, de unde conditii mai bune daca tu mergi fara bilet? Ma apucase si pe mine un soi de nervi, mai ales ca tocmai atunci citisem ca aproximativ 75% din calatori merg fara bilet! Pai, tu, mai fato, mergi fara bilet, ma inghsuiesti pe mine, platitoare, si mai ai si tupeul sa spui ca nu-s conditii! Cu ce bani, mai, fetita? Ia apuc-o tu pe jos, usor, asa, si macar lasa-ma sa respir nitel mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. :) trebuia sa ii zici ceva Cora

    RăspundețiȘtergere