Pagini

luni, 13 iulie 2009

Cartile bune se gasesc greu

Stim sa facem alegeri bune, mai ales cand e vorba de carti cu preturi infime fata de o alta carte cumparata din librarie. Ma refer la cartile din colectia de la Jurnalul, "Biblioteca pentru toti", de unde am vrut in aceasta dimineata sa achizitionez o carte, "Panza de Paianjen". Am mers in zona Romana la 7 chioscuri de ziare, unde am gasit toate cartile de la "Jurnalul", mai putin "Panza de Paianjen". Toti vanzatorii se uitau la mine mirati, de parca as fi intrebat de cine stie si ma trezesc si eu "a saptea zi dupa Scripturi" sa intreb de lucruri sfinte.

Asta arata interesul oamenilor fata de anumite carti, din categoria celor interesante, bune de citit, pentru ca altfel, probabil nu s-ar fi gasit usor nimic. Cum de exemplu la Adevarul, nu se gasesc decat ultimele volume din colectie, insa aici exista avantajul ca poti merge direct la libraria lor si ti le poti procura. Dar la Jurnalul? Trebuie sa mergi la Casa Presei Libere pentru a le cumpara, sau le poti comanda prin curier si mai platesti taxele de transport, mai mult decat pretul cartii. In felul asta mai bine mergi si o cumperi direct din librarie, ca tot acolo ajungi.

17 comentarii:

  1. Anne, am impresia ca astfel de carti se dau "pe sub mana" - vanzatorii inca mai au metehne din timpuri de mult apuse... Sa-i intrebi : nepotii, copiii, cunostintele Dumneavoastra ce parere au despre carte ?
    :D

    RăspundețiȘtergere
  2. o carte foarte buna intr-adevar, stiu ca am luat-o exact cum a aparut si am citit-o cu foarte mare placere, eu mi-am invatat lectia si cum ma intereseaza o anumita carte sunt ptima la chiosc cum apare sa o procur:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Leo in special cartile de la Adevarul sa dadeau asa, pentru ca era cererea mai mare decat oferta pentru cartile respective. Acum vad ca exista la chioscuri, puse la vedere chiar.

    Cristina exact asa procedez si eu, sunt cam obsedata dupa achizitionatul cartilor..si stau cu griji, daca nu o voi..ce voi face?
    Acum cautam carticica pentru mine, ca cea pe care o am s-o pot darui cuiva drag.Sper totusi s-o gasesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu,iubita,sa nu faci asta!! Carticica ta trebuie sa ramana la tine,e firesc si nu se pune problema altfel!!!!!!! Pentru mine,sufleteste,e ca si cand as fi primit-o!!!! Imi dau seama cat e de delicata situatia,stai linistita!! M-as simti aiurea sa stiu ca iti faci griji! E numai vina mea,pt ca vazand ca JN incepe colectia numai cu titluri pe care le aveam....,am pierdut din vedere si restul noutatilor...Asa s-a intamplat si cu "Nunta in cer" de Mircea Eliade(despre care nu stiu nimic dar imi fusese recomandata cu ani in urma...)! Ai citit-o? Cum ti s-a parut?
    Te imbratisez din tot sufletul,minunea mea si nu-ti face griji,nu e nicio suparare!! E o mare bucurie sa stiu ca mai exista oameni asa de speciali !!!!!!!!!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Scumpa..carticica mea este pusa deja pusa in pachet, ti-am lasat un mesaj pe ea ;) Astept insa poate imi gasesc si eu, sa ti-o pot trimite prin posta.
    Stii vorba aia: "ce este al tau, este pus deoparte" :) Pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti grozava,daca nu stiai!! Nu-mi vine sa cred ca deja ai impachetat! Chiar ca ma simt aiurea...! Nici nu mai stiu ce sa zic acum,chiar sa sacrifici partea ta?? E prea mult deja!!!!!!!!!!!!!!
    Am intrat pe un site despre carti si era acolo cineva care spunea ca in Auchan Titan sunt toate,teancuri,la 100 000 fiecare! Altcineva spunea ca "Panza de paianjen" se gaseste la Eroilor,la Piata Operei si la metrou pe peron la intrarea dinspre Piata Operei! Asta numai pt cei care stau in zona!
    Crede-ma ,mai asteapta sa vezi daca mai gasesti,nu e nicio suparare! In suflet deja e la mine,cu toate cuvintelele,cu tot,tot! Saru'mana mult,draga mea!
    Pupici mii si trandafirii!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. O mică indicaţie (dar să nu mai spui la nimeni :)):
    Eu am fost ieri la Auchan şi ei au o secţiune de cărţi. Marea mea surpriză a fost să găsesc toate cărţile apărute la Jurnalul. Inclusiv Pânza de păianjen. Ştiu sigur, pentru că m-am gândit să o cumpăr, dar după aceea mi-am amintit că o aveam deja.
    E posibil să mai fie şi pe la librării. Cred că eu am mai văzut-o şi pe la Diverta, dar pe asta n-o pot garanta :)
    Succes să o găseşti!

    RăspundețiȘtergere
  8. :))
    Văd că cineva a mai zis asta în timp ce scriam eu...:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea, nu trebuie sa te simti aiurea, te rog..nu face asta..intentia mea este sa iti fac un mic dar :)Multumesc pentru indrumari, voi incerca sa ajung p-acolo..trebuie sa gasesc pana la urma :) Te pup si te imbratisez!

    Cata S iti multumesc mult pentru sugestie, voi trece azi prin Diverta ca e mai aproape de mine, si apoi voi merge prin Auchan. Esti un dragut, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult pt confirmare,Cata!
    Frumos din partea ta!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine,iubita,cum decizi tu!!!! Nu-mi ramane decat sa ma bucur din tot sufletul,asa simt!! E o mare,mare bucurie pt ca nu mai e doar o carte,acum e muuuult mai mult!!!!!!!
    Din toata inima,

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea nu te bucura inca, stai sa ajunga la tine carticica pentru ca bucuria sa fie mai mare :) Fac tot posibilul sa ajunga cat mai repede, dar nu pot spune exact, te tin la curent cand e pe drum. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iubita,trebuie sa ma bucur ca altfel...stii tu!,nemultumitului i se cam ia darul!! Am vrut sa ies in intampinare!! Asta nu inseamna sa te grabesti tu,draguta mea,nu-mi fac probleme!! Tu sa fii relaxata si multumita de ceea ce faci pt ca asta conteaza pt mine acum! Trimiti cand poti,sunt onorata doar sa stiu ca te-ai gandit la mine... Tinem aproape!
    Pupici!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  14. Anne, L'automne, revin cu sugestia pe care v-am facut-o si altadata...incercati o comanda pe net. Eu asa mi-am achizitionat o gramada de carti pe care le pierdusem la Cotidianul. Vin cu siguranta prin Posta. Direct de la sursa. :) Costa un pic in plus, e adevarat. Dar merita. Mai ales daca nu se gasesc la chiosc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cora multumim pentru sugestie,dar o voi gasi cu siguranta :). Cartea pentru L'automne e pregatita, iar pt mine e aiurea sa platesc taxe de transport cand o pot lua direct de la magazin.
    Apelez si eu la variante de genul asta, dar atunci cand nu exista nicio sansa de procurare directa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Gata, am rezolvat-o..am gasit cartea mult cautata :) Ce fericita sunt, abia astept sa ajung la posta :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Se gasesc greu si sunt scumpe. Chiar nu ma mira gradul de mitocanie al multor romani din moment ce o carte buna e mai scumpa decat un CD cu manele etc.

    RăspundețiȘtergere