Pagini

vineri, 10 iulie 2009

Concediul de vara

Suntem in perioada concediului si a crizei care nu vrea sa se mai termine, nici nu are cum avand in vedere circumstantele in care ne aflam, dar asta-i alta poveste.

Dupa ce "am muncit" un an intreg, poate am merita o vacanta pe undeva. Este simplu de gandit si de zis, dar de facut nu e la fel de usor. De ce? Pai simplu, instabilitatea, incertitudinea in ceea ce priveste economia tarii, a viitorului nostru, ar trebui sa ne dea de un pic de gandit inainte de a hotara ce facem.

Cum o fi mai bine, sa iti petreci concediul in tara noastra (frumoasa, e drept) si sa cheltuiesti ceva bani, pentru ca serviciile oferite de romani nu sunt chiar ieftine (si nici stralucite) sau sa mergi in strainatate si eventual sa cheltuiesti un pic mai mult? Sau poate e mai bine sa stai linistit acasa si sa lasi pe anul viitor (anii urmatori) vacanta planuita?

Depinde si de felul in care privim lucrurile, unii dintre noi suntem adeptii riscului, altii nu.
Daca privim lucrurile detasat si intr-un mod foarte optimist, fara a ne face griji in ceea ce priveste ziua de maine, cu siguranta poate am alege o vacanta in strainatate (in masura in care ne permitem acest lucru, bineinteles). Dar daca te gandesti ca traiesti intr-o tara in care predomina doar interesele de putere, fara ca viitorul economiei sa conteze prea mult sau fara ca cineva sa fie capabil sa poata face ceva concret in sensul asta..situatia nu este okay.
Inafara de asta, mai avem si niste obligatii care nu trebuiesc neglijate, avem de rambursat o suma considerabila de bani catre FMI...de care mie imi este chiar teama, nu vad cum vom putea face rost de banii respectivi, pe scurt viitorul tarii noastre (din punctul meu de vedere) este sub semnul intrebarii.

Astfel, cum e mai bine? Sa stai si sa faci economii, sa renunti la calatorii sau alte lucruri ce presupun cheltuieli doar pentru relaxare, "pregatindu-te" pentru viitor? Sau sa traiesti clipa, fara sa te gandesti ca poate Doamne Fereste ramai fara job si iti va fi greu sa te descurci?
Voi cum ati proceda, v-ati aventura?

7 comentarii:

  1. Noi vom merge la Cheia ...mai sus de Slanic Prahova ...
    Sint posibilitati ...in apropiera ...casei ...
    Nu trebuie ceva Extra-Vagant ...
    Aer ...natura ...verdeata ...
    un pic de ...taiat frunza la ciini...
    un pic de muzica...te umple ...de bine ...
    daca vrei...poti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Există şi vacanţe ieftine.
    Dacă vrei, poţi, Adidas Torsion !
    Dacă eşti trepanat şi vrei hotel de X stele şi mai ştiu eu ce fantasmagorii... atunci te costă şi îţi meriţi soarta.
    Ca om chibzuit, eu zic că se poate şi vancaţă cu distracţie inclusă şi ieftină.
    Că n-ai cele mai înalte condiţii... păi te reîntorci în natură... vrei condiţii ... stai acasă !

    Numai bine :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Anne,eu mi-s tomitanca din nastere...am petrecut 33 de ani la malul marii,la Constanta,am locuit la numai 15 minute de mers pe jos pana la plaja...iubesc Marea Neagra si nimeni si nimic nu-mi va stinge dorul pentru ea...DAR,ca exista un dar intotdeauna,ori de cate ori am revenit acasa,e drept,o data pe an...am privit marea la fel,insa ce se intampla acolo in alt fel....si am ajuns acum,dupa 7 ani de cand stau la "antipozii" Romaniei fata de Constanta,sa zic,cu parere de rau si durere ,eu nu mai merg la marea noastra,am sa merg la marea altora....Si la marea noastra as merge ACASA...cu tot ce inseamna asta....

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa vreo cateva zile cred ca nu ar strica...acuma depinde de tine;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai eu as pleca..dar nu la noi,evident, insa sunt inca pe ganduri..ar trebui sa actionez "cu responsabilitate" :)Mama ei de criza :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci ....traieste clipa ....
    criza ....se va.....duce ....

    RăspundețiȘtergere
  7. Si pana se duce cu ce ne descurcam :)?

    RăspundețiȘtergere