Pagini

miercuri, 29 iulie 2009

Cum e mai bine?


Uitandu-ma in jur, ma intreb adesea cum e mai bine sa fi pe lume. E bine sa fii nesimtit si sa-ti pese intai de tine, sau sa te gandesti si la cei din jur?

Ma vad ca intr-o lume in care predomina nesimtirea, nepasarea, lipsa grijilor, si nu inteleg cum de pot sa fie asa?
Chiar poti sa traiesti asa fara a te preocupa nimic, decat ati vedea interesul? Chiar poti sa stai pe mizerie, ca iti e lene sa te ridici de pe scaun? Chiar poti sa ai tupeu sa continui sa apelezi la ajutorul cuiva, atunci cand poate nu ar mai fi cazul? Chiar poti sa vezi oamenii din jurul tau ca ar fi in neregula, cand poate nu doar ei sunt asa? Chiar crezi ca daca te gandesti doar la tine, totul este perfect?

Deschid acest subiect ca urmare a comportamentului unei persoane apropiate, a carei atitudine nu o pot intelege..si ma intreb oare chiar e bine sa fi asa? Sau e mai bine sa iti pese de tot ce se intampla, sa te stresezi pentru toate prostiile, sa nu poti refuza atunci cand ti se cere ceva..chiar daca sti ca ar trebui sa faci asta, sa incerci sa eviti ca tu sa ii soliciti o mana de ajutor.

Sfanta e calea de mijloc, asta cu totii o stim, echilibrul in toate este bun..dar nu mereu este posibil. Uneori este fie alba, fie neagra bila..

12 comentarii:

  1. cred ca e cel mai bine sa fii tu insuti asa cum esti si in rest vine oricum cizelarea sau autoprotectia

    toti suntem unici in felul nostru important e sa tinem cont de asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da..dar oare cu mai multa nesimtire nu treci prin viata mai usor?

    RăspundețiȘtergere
  3. de multe ori m-am intrebat aceeasi chestie, nu ar fi mai bine sa fiu nesimtita si egoista, insa nu se poate, eu nu sunt formata asa...aaaa...u zic ca mai am si eu momentele mele, dar in general daca pot sa ajut si pot sa inteleg un anumit lucru o fac

    RăspundețiȘtergere
  4. Anne...parafrazand expresia "vii cu vii si mortii cu mortii",eu zic ca sa ignori nesimtitii,daca vreunul ridica botul,arde-l sau da ignore,fata draga,la greu sau impune-te....Fi tu insati si lasa sa moara cainele de drum lung si prostul de grija altuia...
    Si ca sa te inveselesc un picut,ai un premiu la mine in blog!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Crys nici eu nu sunt formata,insa uneori cred ca e mai bine sa fi nesimtit..altfel,probabil de distrugi de tanar :)

    Ana-Maria
    Foarte adevarate cuvintele tale :) Multumesc pentru zambetul adus!
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu,nu putem fi altfel decat suntem,oricat am vrea uneori! E clar! Vei vedea ca nu ne iese! Stiu cata dreptate ai,stiu cat de dureros e cand vezi niste chestii dar daca n-avem croiala pe nesimtire si tupeu crunt...de unde?! Cand vezi atata lehamite generala si cand stii cat te stresezi tu,plus dureri de cap,ajungi sa-ti cam pui intrebari,asa e!! Dar...cui sa-i pese? Tupeul bate pas de defilare,e fruntas,nu cunoaste granite si e la mare moda!! Adeptii sai sunt tot mai multi,aproape se scandalizeaza pt un loc mai in fata la parada!

    Cu regretul ca nu apare nimic senin la orizont,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai bine pe lumea asta este si fii uman. Si tu insuti! Daca nu ti-e felul sa fii egoist, degeaba si cu insucces incerci sa fii ceea ce nu poti fi. Si invers.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor aveti dreptate, insa uneori doare comportamentul, atitudinea unora, incat chiar te intrebi (eu cel putin fac asta) daca nu era mai bine sa cresti altfel, sa ai si tu alta personalitate (lucru ce nu mai poate fi corectat la momentul prezent, dar cand esti inca mic..poate ai vreo sansa)..si sa iti vezi de viata linistit fara sa iti pese de nimic din jurul tau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot nu ne-ar lasa credinta in Dumnezeu,draga mea!!!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  10. Crede-ma te inteleg poate mai mult decat crezi...am observat ca solutia sta la tine, si la modul in care poti fi tu in continuare tu...la un moment dat vor veni si raspunsurile cautate...stiu, e dureros si greu de asteptat si indurat, dar timpul le vindeca pe toate...pana una alta singura optiune iti ramane sa fii tu si sa mergi pe drumul tau...intr-o zi vei constata niste lucruri...

    RăspundețiȘtergere
  11. bine le zici Rap..asa este :) Multumesc. Have a nice day

    RăspundețiȘtergere