Pagini

joi, 2 iulie 2009

Cum sa nu ai nimic impotriva lor?

Am citit aici cum o femeie "de culoare" a incercat sa isi arate maiestria in fata unui politisit din Franta, folosind drept ajutor un bebelus pe care l-a ridicat in aer, tinandu-l doar de un picior, si lovind-ul pe ofiterul care isi facea meseria. Apoi, femeia a incercat sa dea cu copilul de pamant, dar nu a reusit fiind oprita de ofiteri.


Pentru ca nu era suficient, alte femei de etnie roma si-au dezgolit sanii improscand ofiterii cu lapte matern, iar un barbat s-a automutilat, taindu-se pe stomac.


Toate astea pentru ca un barbat "d-al lor" a fost retinut, sau a avut o incercare de a fi retinut (cu tiganii nu reusesti tot ce-ti propui), pentru ca nu avea permis de conducere sau asigurare.


Personal nu-i sufar. Imi este mila de tot ce ma inconjoara, de la o simpla musculita pana la un om aflat in suferinta, dar de ei..nici vorba. Cand ma gandesc cum dau in cap la oameni, si fura..cat rau fac, chiar nu ma intereseaza de faptele mele.Sunt rea cu faza asta, dar nu concep..nu imi imaginez cum poti folosi un bebelus pe post de obiect pentru atac.

Nu se poate crea o lume doar a lor, a tiganilor, unde sa aiba de toate..tonele de aur si tot ce ii reprezinta, fara a putea iesi din lumea lor?


7 comentarii:

  1. Anne, si ei sunt oameni! Sint salbatici, fara educatie si provoaca repulsie pe oriunde trec dar in definitiv si ei sint oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Niko, oameni sunt..dar nu pot sa fie oameni normali? Nu pot sa traiasca fara scandaluri si omoruri? Nu zic ca doar ei fac asta, ca sunt si altii Slava Domnului, dar cred ca ei au cea mai mare pondere.
    Si ceea ce mi se pare aiurea este ca nu vor sa accepte un ajutor, cati copii nu au fost in centre de plasament si au fugit pe strada la furat?
    Nimeni nu s-a nascut invatat, nimeni nu e perfect, dar tre sa vrei sa te schimbi daca ai probleme,nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot fi de acord cu tine, pentru că generalizezi. Şi discriminezi o etnie întreagă din pricina unor cazuri particulare. Eu cunosc ţigani pe care îi aşez în faţa multor români. Pentru că au mai mult bun simţ, pentru că-s mai cinstiţi şi pentru că se comportă frumos. În schimb, aş putea să îţi dau nenumărate exemple de albi care nu-s deloc demni de rasa ta, cea albă, dacă stratificăm societatea aşa. Eu cred că oameni suntem cu toţii şi stăm sub semnul diversităţii. Mai puţin pregătiţi sau genii, educaţi sau nu, violenţi sau paşnici. Astea nu ţin de etnie. Ci de mediul în care trăim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cora sunt constienta ca nu doar ei fac asta, am si specificat chiar, insa personal nu am cunoscut niciunul care sa fie altfel..din contra, ei sunt zeii pamantului ce domina lumea si atat.
    Are influenta mediul in care traim, asa ne formam comportamentul, dar toti gandim si discernem binele de rau. Daca traiesti intr-o etnie in care vezi ce se intampla, nu inseamna ca trebuie sa te crezi suprem si sa iei exemplu..trebuie sa inveti si sa alegi alta cale. Ori la ei..

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate si eu o sa par un pic rau...dar in mare parte sunt de acord cu tine...ne fac de rusine ca tara, ne defaimeaza imaginea glorioasa a trecutului, dar pana la urma va trebui sa acceptam ca asa sunt ei...nu prea avem ce face...asta e viata...nu stiu ce sa zic mai mult sau ce solutie sa propun:D

    RăspundețiȘtergere
  6. pai cand mergi in italia si spui ca esti roman, e ca si cum ai zice ca esti tigan.
    Asa e usor de zis, ca nu-s toti la fel..dar cand iti dau in cap pe strada, iti trag cerceii din ureche si ramai fara o parte din ureche, sau altele de genul asta..poti sa afirmi ca intr-adevar exista exceptii de la regula.
    Si romanii nostri fac d-astea, dar macar sunt muult mai putini decat rromii, nu suntem recunoscuti pentru asta..decat in strainatate unde rromii si-au aratat smecheria.

    RăspundețiȘtergere
  7. Comentariul tau de mai sus,este exact ce-mi spune aproape zilnic prietena mea din Italia!!!!!!!!!!!!! Este disperata de efectele lor pe-acolo,inimaginabil de rau!!!!!!!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere