Pagini

vineri, 31 iulie 2009

De unde sa ai atata putere?

Am obosit..problemele celor din jur m-au doborat, grijile si atentia activitatilor mele imi mananca din energie.

Daca aseara m-am vazut cu mama finutei mele, avand nevoie si solicitandu-mi ajutor, acum voi iesi iar..tot aceeasi idee, una dintre prietenele mele vechi (fosta prietena a unui baiat din scara cu mine, ca asa ne-am cunoscut) ma roaga sa ne vedem..datorita dificultatilor prin care trece, a ajuns sa se gandeasca la lucruri foarte complicate, decisive pentru viata ei.

Este in regula, ma voi vedea si cu ea..dar ma simt extenuata, nu pot sa imi iau putere in acest moment de a gasi solutii pentru toata lumea..ca vorba aia, p-ale mele nu le rezolva nimeni, insa voi incerca s-o ajut pe cat pot, sper sa si reusesc si efortul sa nu fie in zadar.
D-astea ziceam zilele trecute ca e bine sa nu te doara capul de nimeni si nimic, in felul asta iti vezi de viata linistit si nu-ti pasa de nimic, fara sa ai probleme ca simti cum te prabusesti.

5 comentarii:

  1. :) Imi vine sa zambesc, caci eu cu asta ma ocup...ascult problemele copiilor - care adesea sunt serioasa! E greu sa nu te lasi marcat de durerea lor. Dar, sunt acolo pentru ei, au incredere in mine si asta imi da forta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu parca esti...eu,zau asa! Oare noi mai avem putere sa trecem peste-ale noastre?! Si eu pun atata suflet ca ma si mir de unde atata? Nici asa nu e bine,stiu! Dar cand vezi ca altcineva are incredere in tine si-ti cere o farama de suflet...poti sa refuzi? Chiar daca poate in acel moment esti lipsit de energii si te simti secatuit?! Nu e bine nici sa profiti atat de oameni! Eu am cautat sa nu stresez pe nimeni,sa nu deranjez,stiu ca fiecare are problemele sale,viata nu e roz pt oamenii corecti,mai ales...De multe ori ,reversul facerii de bine ...stii care e,nu? Offf,de ce nu putem fi altfel? Uite ca iar am ajuns la vorba ta!!!!!!!

    Sarutari cu inserari !!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Anne,a fi un bun ascultator si sfatuitor si a fi persoana in care toti au incredere,mie una mi se pare o treaba aproape ca o virtute.
    In toata aceasta virtute,asculta la baba,tot chichirezul este sa iti creezi...nici nu stiu cum sa-ti exlic sa ma intelegi...o bariera in jurul tau,astfel incat sa impiedici toti acesti interlocutori ai tai sa te mai suga,la propriu,de energie..asta ti se intampla tie.Nu e nimic paranormal in chestia asta,pur si simplu acei oameni care ti se destainuie au un deficit de energie,stiu si simt inconstient,ca tu le poti da aceasta energie de care ei au nevoie...si nu numai prin prezenta fizica si prin sfaturi sau ca pur si simplu asculti.Ei se descarca de negativ,tu preiei negativulor lor si se face schimbul de la tine catre ei si invers....
    Eu una,ori de cate ori mai patesc asa,fac acasa un dus recisor,las apa pur si simplu sa curga pe mine,fara sa dau cu sapun sau gel si ma gandesc ca in felul asta curg de pe mine toate necazurile si negativul celor cu care am vorbit.Iar cu palmele imi dau din crestet pana la calcaie,peste corp si apoi scutur palmele....ma scutur si eu si am senzatia de revigorare.Incearca sa nu te lasi influentata psihic si sentimental...e greu sa-ti explic.
    Eu chiar ieri am avut parte de o sugativa de energie...si maine merg iar sa-i dau niste energie....hehehehe....insa fac in asa fel incat sa preiau cat mai putin cu putinta,lasand majoritatea la persoana,in jurul ei,pe persoana....pentru ca trebuie sa se scuture singura persoana aia,nu sa o scutur eu.....
    Hai ca am umblat destul prin balarii....sa sti ca nu-s nebuna...is chestii experimentate....
    Bafta si ai grija de tine,ia o pauza,inchide telefonul,dormi mult weekendul asta ,ca sa incarci bateriile....ori evadeaza in lume,undeva unde auzi cum creste iarba,fara sa iei nici un mijloc de comunicare cu tine....tine cont ca tot ce scri tu ca simti acum,te poate imbolnavi!

    RăspundețiȘtergere
  4. cora ai dreptate, este chiar greu sa nu fi afectat de durerea lor, tocmai d-asta nu poti sa ignori atunci cand cineva iti cere ajutorul,nu?
    Iar apoi, nici nu sunt psiholog..nu am studiat in domeniul asta, insa ma intreb daca nu ar fi trebuit oare sa fac asta.

    L'automne cu siguranta in unele momente n uavem putere sa trecem peste ale noastre, eu cel putin nu am..pentru cei din jurul meu am putere si vointa, pentru mine..nu.
    Sa sti ca ne asemanam foarte mult, si eu am acelasi sentiment de a nu deranja pe nimeni, de a nu impovara cu problemele mele, le gasesc o rezolvare singura..sau incerc sa le las sa vedem cum evolueaza treaba. Dar nu toti suntem la fel, unii oameni chiar au nevoie de ajutor..si probabil si noi, daca greutatile ne-ar dobora si ne-ar lua si ultima picatura de speranta.
    Pupici multi!

    Ana-Maria multumesc pentru sfaturi. Voi avea grija de mine, pe cat pot, si le vom rezolva pe toate..este firesc asa.
    Weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ce vrei sa spui...nu ca oi fi eu sfantul de pe pamant, dar imi place sa ajut cand pot si chiar ma simt foarte bine dupa ce am ajutat pe cineva...e adevarat, simti uneori ca nu mai ai timp si de tine, gandindu-te mai mult la altii, dar e un sentiment aparte atunci cand reusesti cu adevarat sa ajuti pe cineva...uneori te gandesti la altii si la tine nu...si incerci sa nu faci pe altii sa se simta prost si te simti tu...ce sa ii faci ?...astia suntem si trebuie sa fim in continuare:). Ne ajuta Domnul cu toate:)

    RăspundețiȘtergere