Pagini

luni, 20 iulie 2009

Din nou..psihing

Stimate client,

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 00:00, certificatul dumneavoastra digital de autentificare a expirat.

Certificatele sunt folosite pentru verificarea identitatii persoanei care trimite mesaje electronice catre banca, dar si pentru a oferi bancii posibilitatea de a codifica raspunsurile. Pentru a emite un alt certificat digital de autentificare va rugam sa urmati urmatorii pasi:

Request a certificate

BT24 este solutia de Internet Banking a Bancii Transilvania. BT 24 asigura acces rapid si sigur, prin intermediul Internet-ului, la conturile proprii, oferind, in acelasi timp si posibilitatea de a realiza o gama vasta de operatiuni bancare. Serviciul este disponibil 24 ore din 24, putand fi accesat de oriunde de pe glob, de pe orice computer conectat la Internet*. Pentru a va dezabona de la Newsletter-ul Bancii Transilvania va rugam sa folositi acest link

Va multumim


Nu doar cei de la Raiffeisen sunt afectati de atacurile de psihing, acum a venit si randul celor de la Banca Transilvania, probabil vor mai urma si altele.


Mie mi se pare cam ingrijorator, pentru ca sunt multe persoane care si-au luat internet banking si nu stie sa-l foloseasca, sunt multe persoane care chiar cred cele spune intr-un mail (mai ales daca intr-adevar au cont la respectivele banci) si nu cunosc care este de fapt realitatea. Pe asta se si bazeaza de initiaza atacurile de psihing, si atat de frecvent.

6 comentarii:

  1. Tocmai ce ma gandeam la chestia asta cu mailurile.Intai m-au sacait de la Raiffeisen ,cica sa-mi actualizez datele.apoi de la BT cu certificatul expirat.Mare ti-e gradina Doamne cand e vorba de pungasii online. Este intr-adevar ingrijorator ce amploare tinde sa ia acest fenomen.Grija mare unde si cum ne spunem datele de acces.Nu avem poate cine stie ce bani in cont,dar drumurile facute pentru recuperarea datelor si alte cele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimul sunt eu ,n-am putut posta comentariul altfel

    RăspundețiȘtergere
  3. bine Darry, merci ca mi-ai zis :)
    Intr-adevar fenomenul chiar ia amploare..si daca nu stii despre ce este vorba, sunt sanse mari sa crezi ca iti trimit mail chiar cei de la Raiffeisen, sau BT, insa e bine sa fim precauti, si sa nu credem tot ce incearca "lumea" sa ne convinga, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi suntem tari, am fost si mereu vom fi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta asa e, pentru ca nu avem cum sa supravietuim altfel in tara asta

    RăspundețiȘtergere