Pagini

marți, 7 iulie 2009

In drum spre mare

In fiecare saptamana, aud cel putin un caz in care a avut loc un accident rutier, pe autostrada Soarelui. Mai devreme, citeam de cazul unei fete in varsta de 23 de ani ce s-a rostogolit cu masina la km 30 pe Autostrada Soarelui si are nevoie de sange, fiind in coma. In masina mai era cu un tanar care si el este in stare grava la Spitalul Pantelimon.

Ca si acest caz, am avut o colega de liceu care in drum spre mare pe 1 mai, a fost victima unui accident datorat soferului incepator, care s-a speriat si a pierdut controlul masinii, iesind de pe carosabil.
Din ce in ce mai multe cazuri de acest gen aud, si mi se face pielea buburuze. Imi este frica de aceste evenimente, chiar daca nu le pot influenta cursul..ba mai mult, se zice ca daca gandesti pesimist atragi forte negative asupra ta. Imi este mila de tinerii care mor in accidente datorita vitezei excesive, a altor persoane care atipesc la volan sau conduc sub influenta alcoolului.

O varianta ar fi sa circulam cu trenul, insa este un pic mai incomod cand te cari cu bagajele in mana..astepti trenul, si depinzi de el. Pe cand cu autoturismul este mai confortabil, dar mult mai periculos.

Cum preferati, sa mergeti cu masina si sa va expuneti riscului sau alegeti varianta cu trenul?

7 comentarii:

  1. daca esti constienti ce pericolul la care te expui accelreant peste masira...si acctionezi in consecinta...riscul poate fi diminuat aproape in totalitate...important e sa nu te crezi "regele soselelor"
    (cu trecul faci mai mult de 5 ore si daca teintorci duminica e foarte aglomerat deci... :D )

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider ca riscul exista oricum atata timp cat esti in trafic, chiar daca esti tu prudent..poti da de altii care sa nu fie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar ,o varianta ar fii trenul,dar parerea mea e ca e infernal de incomod,si apoi ce trebuie sa ti se intample e inevitabil...riscului esti expus si daca stai in casa...Eu personal ,aleg masina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si aleg masina, dar imi e asa teama cand aud cate se intampla. Ce sa facem, nimic nu e sigur..totul implica avantaje si dezavantaje,nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai sunt cazuri si cazuri, cand cu trenul cand cu masina. Doar n-o sa merg in concediu cu trenul de frica accidentelor dar nici nu exagerez cu comoditatea. Nu merg cu masina de la Galati la Bucuresti cand stau acolo doar o zi si n-am bagaje de carat....

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca nu ma pot pronunta, ca nu am permis...dar prefer masina;))

    RăspundețiȘtergere
  7. dap... cel mai tare mi s-a parut cel care spunea ca nu are permis.. .dar prefera masina...:D

    well... dk ar fi sa ne luam dupa statistici... ar trebui sa construim mai multe aeroporturi :P
    avand in vedere ca acest lucru este imposibil.. ramane sa alegem trenul sau masina...

    Ideea ar fi in felul urmator:
    Things to do before leaving town!!!

    - costul unui bilet de tren dus-intors vs costul plinului la masina. avantaj masina!

    - confortul pasagerilor. avantaj masina!

    Cam despre asta e vorba.

    Si dupa cum spunea si Anne, riscul de a se intampla neprevazutul pe soselele patriei exista cu ... sau fara voia noastra!

    Dar indiferent cum ar fi.. dk plecam la mare , munte , etc... , n-o sa plecam niciodata cu gandul ca se va intampla ceva rau deoarece ne gandim la scumpa evadare din asfalt, pereti, caldura, stress, etc..

    Asa ca ... parerea mea.. e ca nu conteaza ca pleci cu masina, trenul, avionul, barca cu motor, atata timp cat te simti bine alaturi de partenerii de trip :D


    PFiuuu.. poet trebuia sa ma fac :))

    Peace out!!

    RăspundețiȘtergere