Pagini

luni, 13 iulie 2009

A inceput admiterea in ASE

De azi, 13 iulie, pana vineri, 17 iulie, are loc admiterea pentru facultatile din ASE.

Imi amintesc ca si eu am trecut prin etapa asta, nu stiam unde sa merg..nici nu cunosteam denumirile cladirilor. Am mers cu o colega de liceu, care era insotita de mama ei, si voia sa mearga sa se inscrie in special la Finante, apoi la Comert si nu mai stiu ce variante avea. Cu mine nu era nimeni, nu stiam exact unde trebuie sa ajung..eram singura de acum, colega mea plecase spre Facultatea de Finante, printre o multime de oameni. Unii veniti din provincie, altii super smecheri care credeau ca-s superiorii tuturor, toti stateam la aceeasi coada de depunere de a dosarelor.
Imi amintesc ca afara era foarte foarte cald, si aglomeratie fiind, d-abia mai puteam respira..dar m-am descurcat, m-am inscris si am asteptat sa ma prezint la examenul de admitere.

A fost interesanta faza intamplata atunci, cu siguranta imi voi reaminti mereu de cele intamplate. M-am inscris in ASE, "la plesneala", nu credeam ca voi intra..era concurenta foarte mare, erau foarte multi din provincie cu medii exagerat de mari. Nu aveam incredere in mine, drept urmare am considerat ca e bine sa opresc pregatirea pentru admitere, pentru ca oricum nu aveam nicio sansa (gandeam eu). M-am prezentat in ziua examenului fara nicio emotie, fara nicio teama, doar cu nepasare totala. Ne-au asezat cu un loc liber intre noi, si ma uitam in jurul meu cum vorbeau copii intre ei..facusera meditatii cu profesori foarte bine pregatiti, cu profesori care predau deja in ASE, erau "bazati" si aveam super emotii. Se gandeau ce vor zice parintii, ca au cheltuit atat de mult cu meditatiile si pregatirea lor efectiva. Eu nu aveam niciun stres, nu ma interesa, stiam ca nu voi lua..drept urmare, ma durea in cot.
Insa lucrurile nu au stat asa precum credeam, grila fiind mi-a fost usor sa raspund la intrebari..nu la toate, am mai pus si la ghici, dar rezultatul a fost unul uimitor..eram admisa! Nu mi-a venit sa cred, era ceva la care nu ma asteptam..aveam deja dosarul depus la Universitatea "Dimitrie Cantemir", considerand ca acolo este locul meu.

A fost o experienta de care imi voi reaminti mereu, experienta din care ar fi trebuit sa invat sa am incredere in mine. Realitatea este alta, dar asta este.


10 comentarii:

  1. Stiam ca fetita mea e cea mai tare,nu m-am indoit nicio clipa!! Dumnezeu sa-i dea tot binele din lume,merita cu prisosinta!!!!!!
    Bafta,draga mea,esti un suflet pur,de aceea e uneori asa de greu drumul! Pt ca nu esti imuna la rautati,cum e restul...
    Pupiceii cei mai sinceri!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet draga mea!
    La fel sa iti dea si tie Doamne Doamne!
    De fiecare data raman asa blocata cand citesc cuvintele frumoase pe care mi le spui..simt ca nu le merit. Esti o fiinta delicata si foarte dulce!

    RăspundețiȘtergere
  3. La tinem tuturor pumnii. Atat viitorilor bobocei, cat si cei care astazi au examenul de licenta. O prietena de-a mele chiar astazi isi sustine lucrarea! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu eu ce spun,ca doar am suflet sa simt!!!!! De ce s-o face atata abstractie de suflet...,habar n-am,dar uite unde s-a ajuns...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevar graiesti L'automne, daca te-as cunoaste d-o viata si nu cred ca as putea sa simt, ceea ce simt acum. Este interesant si frumos ceea ce ne pregateste Dumnezeu.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cora multa bafta prietenei tale si din partea mea! Ii tinem pumnii! O sa fie bine, ca nu-i asa de greu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari in primul rand ! Increderea in tine se castiga mai ales dupa astfel de situatii;)...la anul pe vremea aceasta cam pe acolo ar trebui sa imi fac si eu veacul...poate o sa mai pot conta pe tine cu unele sfaturi si informatii:D...multumesc anticipat, deja articolul tau m-a pus pe ganduri;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Rappa_ru'. Si tie multa multa bafta pentru la anul..pare mult cand te gandesti, dar timpul trece foarte repede.
    Te rog, daca iti pot fi de ajutor cu vreun sfat, nu ezita sa-mi spui. Inca studiez in ASE, si te pot ajuta cu informatii atat din propria experienta cat si legata de derularea efectiva a activitatii ce tine de admiterea propriu-zisa sau postadmitere :)
    Multa bafta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult Anne...nu o sa ezit sa iti cer ajutorul...chiar apreciez mult:)

    RăspundețiȘtergere