Pagini

duminică, 12 iulie 2009

Noi sanctiuni pentru soferii indisciplinati

Un proiect de Cod Rutier vine cu noi "minunatii" pentru soferii care se considera supremii soselelor.
Acesta prevede:
  • Cei care merg cu dublul vitezei legale şi sunt opriţi în trafic, ar putea fi reţinuţi pentru 24 de ore
  • Soferii vor fi testaţi cu alcooltestul de fiecare dată când vor fi opriţi, iar controalele nu se vor face numai de poliţiştii de la rutieră, ci şi de jandarmi şi poliţiştii comunitari.
  • Amendarea proprietarului maşinii, chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul unei abateri de la Codul Rutier
  • Pentru viitorii soferi, poligonul ar putea redeveni obligatoriu
  • Soferii profesionişti ar putea să obţină permisul numai după probe de control al derapajului, acvaplanării şi după teste de simulare a impactului şi a răsturnării.
  • ATV-ul, considerat vehicul de teren accidentat, nu va mai avea ce să caute pe drumurile publice
Unele masuri le consider ca fiind okay, cel putin pentru ideea cu retinerea in cazul depasirii vitezei legale..la cat de multe accidente se intampla datorate vitezei excesive, as veni cu alte sanctiuni mai grave.
Mi se pare aiurea ca din cauza teribilismului unora, sa fie implicate si viata unor oameni nevinovati.

2 comentarii:

  1. "Soferii vor fi testaţi cu alcooltestul de fiecare dată când vor fi opriţi, iar controalele nu se vor face numai de poliţiştii de la rutieră, ci şi de jandarmi şi poliţiştii comunitari."

    Şi uite-aşa deschidem din nou nenumărate căi de abuz în statul nostru şi-aşa totalitar.
    Tu-ţi dai seama să le dea aiastă putere pe mână zgardienilor publici ? Pardon, Miliţienilor Comunitari, pardon din nou (nu ştiu ce-am azi) poliţiştilor comunitari.

    "Soferii profesionişti ar putea să obţină permisul numai după probe de control al derapajului, acvaplanării şi după teste de simulare a impactului şi a răsturnării." - cam ambiguu. Pe cine testează. Pe mine să vadă dacă mor la răsturnat ? Sau maşina ? Sau pe amândoi ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea in general e ambigua si interpretabila. Cu siguranta nici ei nu stiu despre e vorba si cum vor decurge lucrurile..dar intai sa fie implementate aceste prevederi.

    RăspundețiȘtergere