Pagini

duminică, 12 iulie 2009

Parcul Bordei si Herastrau

Ieri am fost pentru prima oara in parcul Bordei din capitala (noastra draga). Nu auzisem ca au adus lebede si pauni, pur si simplu intentionam sa mergem in Herastrau si am zis sa ne oprim pe acolo.

Era superb totul, poate si datorita faptului ca nu era deloc aglomeratie, erau foarte putini oameni si parcul cu dimensiuni nu foarte mari, dar cu o priveliste superba. Priveai lacul in care erau numeroase lebede albe sau negre ce se plimbau agale, se curatau, sau cautau mancare pe sub apa (intorcandu-se cu "fundul" in sus). Aratau deosebit..aveau creat un ponton special in care sa se poata "ciuguli", aveau si mancare pe el (boabe de porumb)..frumoasa viata, sa stai sa te plimbi pe lac, sau sa stai la soare..sa mananci si sa nu ai nicio grija.

Mai erau si ratuste, dar nu din alea salbatice care sunt si prin I.O.R, erau mai micute..nu stiu exact ce tip reprezentau, dar aveau un colorit al penelor foarte frumos.
De asemenea, erau foarte multi pauni inchisi intr-o zona delimitata..erau superbi si cantau ei de nu aveau nicio treaba. Aveau mancare, apa...tot ce le trebuie pentru a creste frumos.

Cum nimic nu este perfect pe lumea asta, lacul ala avea pe margini numai vopsea..mirosea foarte urat de la ea, si erau niste pestisori care stateau fix acolo. Nu puteau oare sa curete si el apa aia, daca tot s-au ocupat de amenajarea zonei respective? Dar probabil era prea mare efortul depus, nu se merita ca totul sa arate bine..trebuie sa fie ceva de rau, ca sa pleci cu ceva amintiri de acolo.Daca aveti drum pe acolo, opriti-va cateva minute..cu siguranta nu veti pleca dezamagiti de privelistea existenta.

Ulterior am mers si Herastrau, adusesera si acolo cateva ratuste si lebede..le delimitase o zona a lor in care se regasea si un ponton. Partea mai neplacuta a fost ca nu am putut sta foarte mult la plimbare, pentru ca incepuse ploaia. Noroc cu Pavilionul H, ca am putut sa-mi iau ceva de pus pe maine, ca inghetasem de frig si nici umbrela nu aveam



3 comentarii:

  1. Salut ! Dar ce-o fi cu ploile astea?

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare bine ca mai exista si asemenea locuri frumoase,interes sa fie pt ingrijirea lor....!!! Stim ca acolo sunt punctele slabe!!Herastraul mi s-a parut intotdeauna deosebit,atent ingrijit(nu stiu daca mai e asa si azi!)...,linistit si intr-o zona mai generoasa! Sper sa nu-i vina cuiva ideea acapararii,asa cum se intampla prin alte parcuri sau cu alte spatii importante din centru! O singura nebunie...si declinul incepe!!!! La asta "ne pricepem"! De pus altceva mai frumos in loc,nu! Ma gandesc la arborii de zeci de ani care incurca planurile unora si din cauza asta sunt omorati sistematic,incetul cu incetul...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere