Pagini

joi, 2 iulie 2009

Poc si un strigat


Asta s-a auzit aseara in jurul orei 20:00 in cartierul in care locuiesc, un poc finut si vocea unei persoane care a strigat. Era vorba de spargerea unui parbriz la masina, spargere vazuta de un vecin care a tipat la hot sa-l sperie si sa plece, acum nu stiu daca inainte sau dupa ce luase ce il interesa si pentru care a spart masina.

Cand am auzit m-am gandit ca asta trebuia sa fie, fiind obisnuita ca si tata facea asa..striga la hoti cand ii vedea ca urmaresc sa efectueze o spargere, dar mi-a fost lene sa ies pe geam..aveam treaba mai importanta de facut. Dar dimineata am vazut doua echipaje de politie in fata scarii..si am zis, clar..s-a spart o masina aseara.

Culmea este ca masina respectiva era parcata fix langa scara mea, fix langa trotuar..deci distanta de la geamurile vecinilor pana la masina era foarte mica, dar hotii nu au treaba..se asigura, sparg rapid parbrizul si iau ce au nevoie (ca altfel nu vad de ce s-ar mai "chinui" sa sparga geamul masinii), apoi o iau la fuga.
Acum a venit politia, face poze..iau amprente, dar stim ca toate astea sunt pentru nimic? Sansele sa se prinda hotul sunt ca si inexistente..nu este un caz rar intalnit, din contra..e ceva normal.

De aceea, trebuie sa verificam bine inainte de a iesi din masina, sa nu lasam absolut nimic ce ar putea atrage atentia hotilor..pentru ca ei nu stau pe ganduri, sa se intrebe oare ce o fi aia? Vin in inspectie, vad ceva interesant..hop una in geam si gata, chiar daca e dimineata..in plina zi sau noapte.

Probabil numarul cazurilor de spargere si furturi or sa fie in crestere, nu mai au drogatii bani pentru droguri..viata e grea, au scazut salariile si probabil nu mai pot lua bani nici de la parinti..si de unde sa faca rost de bani decat de la altii?

4 comentarii:

  1. Mi-as spart si mie masina anul trecut, fara sa ia ceva din ea. Fiindca nu aveau ce.

    Ma gandesc sa o las deschisa cu un biletel "Va rog nu spargeti, deschideti si daca gasiti ceva inauntru puteti sa luati"

    A fost mai mare deranjul sa merg la Politie, Asigurare, Reparatii - pentru un geam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai s-ar putea mai rau sa atragi atentia cu mesajul ala, zice ca faci misto de ei si nu e bine.

    Dar eu nu inteleg pentru ce mai depun efort s-o sparga daca nu au ce lua, poate au vazut ei ceva ce li s-a parut interesant de luat si s-au razgandit apoi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa creasca numarul hotilor ca asa e peste tot mai ales ca la noi politia e mana-n mana cu ei.Te astept si pe la mine pe blog cu o parere

    RăspundețiȘtergere
  4. In unele situatii, chiar este politia mana-n mana cu ei..este drept, dar eu incerc totusi sa cred ca nu toti oamenii sunt la fel. In orice domenii, exista si specimene speciale..dar nu sunt toti la fel.
    Multumesc pentru vizita Paco, am accesat si eu blog-ul tau :)

    RăspundețiȘtergere