Pagini

luni, 6 iulie 2009

Scad dobanzile


Modificarea de catre BNR a ratei de politica monetara la 9%, a condus la scaderea dobanzilor.
Astfel, banci precum: Unicredit, Raiffeisen Bank, GE Money, Banca Romaneasca, BCR, si-au facut cunoscute noile dobanzi ce se aplica produselor existente in portofoliul fiecareia.

Chiar si cu aceasta modificare, in bine, dobanzile raman la un nivel ridicat fata de perioada anului trecut (inainte de criza), iar o parte din populatie a ramas reticenta in ceea ce priveste intentia de obtine un credit. Motivele pentru care se poate explica aceasta reticenta, sunt destule..cu siguranta le cunoastem cu totii, pentru ca ne confruntam cu aceleasi efecte ale crizei.

Ma intreb daca oamenii, presati fiind de lipsa banilor, vor apela la serviciile bancilor..se va relua creditarea? Oare isi va reveni economia tarii noastre?

5 comentarii:

  1. Intrebarea de un milion de euro:)
    Economia romaneasca n-a fost niciodata in top,dar acum e ,nu la pamant,ci sub pamant.Mai ales in zonele sarace.JALE.Si nu mai comentez...ca incep sa ma enervez:)
    E destul de riscant sa faci credit acum.Credit de nevoi personale..mai lasi nevoile sa astepte...daca nu vrei sa te risti sa ramai fara casa.
    Dar probail exista si intreprinzatorii care musai au nevoie de refinantari ..aici chiar poti sa te imbolnavesti de inima.
    Am observat din ce in ce mai putina lume in sediile de banci ..si ca personal,si mai ales clienti.Avem nevoie unii de altii..dar fara siguranta zilei de maine majoritatea nu se pot hazarda la credite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Economia romaneasca a fost tot timpul la pamant si nu cred ca isi va reveni vreodata.

    Vad revenirea cand am sa ma urc in masina si merg pe autostrada pa la Timisoara, Satu Mare sau Constanta; si atunci turismul va inflori, pentru turism vom avea nevoie de pensiuni, hoteluri; in acestea de personal samd.

    Si uite ce usor ar fi sa pui pe picioare economia.

    Dar n-ai cu cine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am imprumutat 20 miliarde, cate 1000 euro de fiecare individ, copil si bunic, ca sa-i dam inapoi trebuie ca pornim o industrie care sa aduca valuta in tara. Turismul este o posibilitate, dar cum sa imprumute cel care are o casa in care cazeaza cativa turisti? Cand o fi sa dea banii inapoi ii ia banca "pensiunea". Cei cu hoteluri, la fel. Alta idee pentru a atrage in tara 20 miliarde plus dobanda ar mai fi?

    RăspundețiȘtergere
  4. cherie e greu in momentul de fata..trebuie urmarita in continuare piata si apoi actionat

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca partea nasoala a "economiei" noastre nici nu a inceput bine...sper sa nu fie ca mine, dar eu asa vad lucrurile, pentru ca la noi in afara de furat nu merge nimic:D

    RăspundețiȘtergere