Pagini

duminică, 12 iulie 2009

Tu te lasi de fumat, ei iti fac nunta

O organizatie caritabila din Riad, Arabia Saudita, vine cu o propunere catre barbatii fumatori sa renunte la viciul lor inainte de casatorie. Pentru efortul depus, organizatia se angajeaza sa suporte toate costurile nuntii ce va avea loc.

Sute de bărbaţi şi-au exprimat intenţia de a participa la ineditul concurs, intens mediatizat în Riad. Premiul este atât de râvnit încât un bărbat a început să fumeze doar pentru a putea participa la concurs, potrivit BBC. Motivul interesului este cât se poate de întemeiat: în cea mai mare parte a lumii arabe, mirele este cel care suportă costurile nunţii. Şi pentru că aceste ceremonii nu sunt nici pe departe modeste, mulţi bărbaţi le amână până reuşesc să strângă banii necesari.

Participanţii la concurs trebuie să urmeze un curs de consiliere antifumat cu o durată de şapte zile, potrivit informaţiilor furnizate de organizaţia caritabilă Purity, iniţiatoarea concursului. La data de 6 august, la finalul cursului va avea loc o tragere la sorţi prin care va fi desemnat câştigătorul marelui premiu. Alţi 20 de finalişti vor primi obiecte de mobilier, au mai anunţat organizatorii.
Sursa: Jurnalul

Oare la noi o sa faca cineva vreodata ceva de genul asta? Ar fi persoane interesate?

7 comentarii:

  1. vai ce n-as da sa fie si la noi asa... defapt, toti fostii fumatorii ar fi casatoriti :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau altii ar pretinde ca au fost fumatori si s-ar lasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Total în dezacord cu stupizenia asta, la fel cum sunt în total dezacord cu toate măsurile de "sensibilizare" împotriva fumatului.
    Ce pelicanul Mariei, fumez pe banii cuiva ? Fumez pe-ai mei şi pe sănătatea mea!
    O idioţenie cu iz totalitar trepanat european !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vilo depinde cum privesti lucrurile, oamenii incearca sa faca un bine..sa motiveze un om sa renunte la tutun (cu siguranta nu exista niciun lucru bun legat de acest viciu, de acord?). Nu conteaza banii cui ii fumezi, sau ce faci concret..alegerea este a fiecaruia ce vrea sa faca cu viata lor. Insa sunt persoane care daca beneficiaza de un stimulent sunt mai receptivi la o idee ce a fost primita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi dacă sunt unii oameni (foarte puţini în realitate) care sunt mai receptivi trebuie ca TOŢI să fie supuşi acestui mesaj stupid cu iz totalitar "moralizator" ?!
    Fumatul este o ALEGERE !
    La fel şi renunţatul.
    Campaniile anti-fumat? O modalitate de a spăla bani făcută de nişte oameni cretini, retardaţi, oligofreni şi însetaţi de propriul câştig pentru alţi cretini, oligofreni, trepanaţi şi fără de viziune asupra societăţii din ce în ce mai totalitare în care trăiesc.
    AMIN !
    Dosnică pomenire pentru toate campaniile anti-tutun !

    RăspundețiȘtergere
  6. Care toti sunt supusi acestui "mesaj stupid" Esti tu convins ca toata populatia stie de existenta acestei campanii?
    Sa fim seriosi...la urma urmei, poti ignora ceea ce nu ti se pare okay..dar ca sa caracterizezi o persoana, fie ea initiatoarea campaniei sau persoana careia i se adreseaza, mi se pare cam urat (Ca sa nu zic altceva).
    Suntem liberi sa alegem, sa actionam in consecinta..dar hai sa nu judecam pe cei de langa noi, pentru ca nu suntem toti la fel.
    P.S. Nu am nicio treaba cu initierea acestei campanii, si nici fumatoare nu sunt.

    RăspundețiȘtergere