Pagini

joi, 6 august 2009

Cam..aiurea

In curand vor incepe celebrele noastre sarbatori, in care o parte din populatia acestei tari isi sarbatoreste ziua de nume. Pe langa aceastea mai vine si ziua in care voi mai adauga un an, la cei pe care deja ii port pe umeri..nu pot sa spun altceva decat.. "cam..aiurea".

Nu ma incanta deloc venirea acestor sarbatori, nu-mi place sa primesc cadouri la care trebuie sa par incantata chiar daca nu-mi place...apreciez gestul, de a-mi spune un "La multi ani". Este suficient, realizez ca nu ai uitat si este perfect in regula, este mult mai bine decat sa se cheltuiasca banii aiurea pe ceva care nu-mi foloseste la nimic.

Ca sa faci pe cineva fericit, nu trebuie sa ii cumperi ceva..nu asta este un cadou, asta este doar ceva ce se face din obisnuinta, pentru ca asa face toata lumea. Daca vrei sa daruiesti cuiva ceva, o poti face oricand..fara o anumita ocazie si fara sa astepti intoarcerea gestului facut. De cele mai multe ori, noi mergem pe ideea..ca nu mi-a dat nimic de ziua mea, eu de ce sa-i iau..sau invers. E ca si cum eu iti fac un serviciu, dar astept sa mi-l intorci peste ceva timp..iti dau ceva bani imprumut (dar nu cash, ci intr-o forma materiala) si astept sa mi-i returnezi, pe toti sau o parte din ei..important e sa primesc ceva.

Alta faza aiurea mi se pare atunci cand cineva intreaba: "da' ce ai primit?", "ce ti-a adus X,Y, Z?" Curiozitatea asta proasta, sau lauda ca vai ce super chestii am primit, mi se pare ceva ce ne este caracteristic noua romanilor, sa incercam sa parem ceea ce nu suntem de fapt. Ce importanta au aceste lucruri, ce ne aduc noua bun aceste informatii, ne sunt folositoare la ceva?

Trist este ca nu pot face lumea sa inteleaga asta, cel putin parintilor daca le-as spune ca eu nu astept aniversarea zilei mele de nastere si as fi mai fericita sa nu primesc nimic..cu siguranta s-ar supara.
Asa ca..trebuie sa mergem inainte, si sa ne rugam sa treaca repede respectivele zile si sa ajungem la cele normale care nu implica nicio obligatie.

6 comentarii:

  1. Anne,din pacate si chestia asta e o mica afacere....degeaba zici tu ca nu iti place si nu vrei,asta va fi socotit nu ca un refuz de modestie sau ca un gest frumos si bine intentionat,ci ca un gest al unei persoane mofturoase si sclifosite...asa ca go for it cu valul asta,ca degeaba faci pisu contra vantului,risti sa te uzi..capisci?!:D

    La multi ani!,in avanpremiera...cu mare drag!:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ee..eu nu cred ca e chiar asa. Sa fii sclifosit si mofturos inseamna sa faci nazuri in general, ori eu nu am nimic impotriva cadourilor atunci cand sunt facute fara nicio ocazie..faptul ca daruiesti ceva pentru a primi inapoi nu e chiar un cadou din punctul meu de vedere, asta fiind valabila la zilele de sarbatoare.

    Multumesc la fel si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...e trist sa vezi ca dincolo de toate, lumea cam face lucrurile din obligatie...ne asteapta vremuri grele...cunosc sentimentul de care vorbesti...cand eram mic de abia asteptam sa vina ziua mea, eram bucuros de parca mi s-ar mai fi indeplinit un vis...acum...mi se pare ca o zi obisnuita, in care nu maiu pot fi la fel de fericit...nu ma incanta deloc, desi anul asta(zic eu) voi avea satisfactia ca am facut 18 si ca pot da de permis...in rest...imabtranesc pe zi ce trece si nu e un sentiment placut...vreau sa redevin copil...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si bineinteles...la multi ani, sanatate, fericire si tot ce iti mai doresti tu sa te ajute Domnul sa obtii:)

    RăspundețiȘtergere