Pagini

miercuri, 12 august 2009

Consum 1l la 100km in oras

Oficialii General Motors au anuntat ieri, dupa doua zile de teasing misterios, unul dintre principalele avantaje ale viitorului Chevrolet Volt, viitorul model 100% electric al grupului. Conform acestora, motorul pe benzina care are rolul exclusiv de a incarca bateria pe baza caruia Volt functioneaza va consuma in medie la rularea in oras 1.02 litri/100 km, echivalentul a 230 mpg (miles per gallon/mile parcurse cu un galon de benzina) in sistem american. In aceste conditii, Volt va fi de peste patru ori mai eficient decat noua generatie Toyota Prius, care afiseaza un consum de 4.6 litri in oras.

Conform sefilor GM, Volt va putea sa circule prin oras 64 de kilometri exclusiv cu motorul electric, fara ca motorul clasic sa intervina si sa inceapa sa incarce bateria-sursa. Dupa aceasta limita, motorul termic va incepe sa alimenteze bateria, insa acesta nu va invarti in niciun moment rotile lui Volt, aceasta sarcina revenindu-i exclusiv motorului electric. Desi dispune practic de doua motoare diferite, Volt nu este considerat un hibrid tocmai din cauza ca cel pe benzina nu actioneaza direct rotile.
Sursa: Banknews




2 comentarii:

  1. Bun bun:)...s-au gandit bine baietii...acum ramane intrebarea, cand modelul s eva lansa pe piata, vom putea si noi, ca oameni cu venituri normale, sa ne achizitionam unul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu se stie..depinde ce venituri "normale" o sa mai avem cu criza asta :D

    RăspundețiȘtergere