Pagini

marți, 11 august 2009

Facultati Spiru Haret..tot cu probleme

Situatia se complica pentru studentii Universitatii Spiru Haret, sau a celor care au absolvit anul acesta:

Studenţii care învaţă încă la „Spiru” vor trebui să „alerge” un pic ca să se vadă cu o diplomă recunoscută de minister în buzunar. Cei care au consultat pe site-ul MECI lista specializărilor acreditate/ autorizate şi sunt în regulă vor putea urma cursurile acele iaşi facultăţi în continuare, dar îşi vor sus ţine examenul de diplomă la o ins tituţie cu specializarea acreditată.

Cei care au avut ghinionul de a nu-şi găsi specializarea în rândul celor „curate”, vor trebui să se transfere la o altă instituţie sau o altă specializare, legală, şi apoi să susţină examenul de licenţă la o altă universitate.

Absolvenţii care au susţinut examenul de licenţă în această vară nu-şi vor primi diplomele până când nu vor sus ţi ne un examen de echivalare la o instituţie aflată în legalitate şi, din nou, „testul” de licenţă.


„Salvaţi” de obligaţia de a mai da iar examene la altă universitate sunt cei care şi-au primit deja diploma. „Din păcate, nu-i putem identifica, li s-au eliberat acte pe care nu e specificată forma de învăţământ absolvită”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu. Cu alte cuvinte, documen tele fiind aceleaşi, nu se poate face selecţia celor aflaţi în ilegalitate.
Sursa: Evenimentul zilei

2 comentarii: