Pagini

marți, 4 august 2009

Despre profesii


Functionarele de la ghisee sunt acre. Lucreaza cu publicul, care pune intrebari tampite. Sunt niste martire, termina programul cu nervii zdrente.


Functionarul de birou e si el nemultumit. Ori n-are aer conditionat, ori il trage curentul. Prea mult de munca si prea multa rutina. N-are nici un chef de lucru. Daca ar face altceva, ar fi altfel.


Muncitorul sta la umbra. Nu se poate lucra pe caldura asta. Spre seara, cand caldura se mai ostoieste, e prea obosit. In plus, a si baut cinci beri.


Pe distribuitor il deranjeaza traficul. E imposibil sa alergi prin oras, la cum se circula. Daca i-au dat de la firma un Matiz, ar fi lucrat mai bine pe Renault. Daca i-au dat o Skoda Octavia, ar fi preferat un Tico.


Ziaristul face prea mult teren pentru salariul pe care-l ia. La banii astia, ar trebui sa scrie un text venit pe o agentie de presa, sa stea vreo doua ore pe messenger si s-o intinda acasa.


Economistul castiga mai mult, dar nu merita. La cat lucreaza, ar trebui sa-si permita o vacanta la
Monte Carlo
, o cabanuta la Bran si un BMW.


Taximetristul merge degeaba. Ca sa-i renteze, ar trebui sa aiba 30.000 de lei pe kilometru. Din nefericire, clientii sunt de proasta calitate, n-ar plati atat.


Profesorul e scarbit de sistemul de invatamant. Salariul e mic si copiii sunt dezinteresati. In plus, sunt si mai bine imbracati ca el. Sa le ia ta-su meditator.


Politistul lucreaza cu toate scursorile. Or, politistul e un tip finut, educat. Il deranjeaza.


Ofiterul de armata stie ca un coleg de-al lui din NATO castiga mii de euro pe luna. Stresul in armata e mare.


Probabil ca, in
Romania, nici macar presedintele nu e multumit de slujba sa. In fond, in loc sa fie presedinte intr-o tara puternica, conduce un popor de rahat.


P.S. No Offense, este doar continutul unui mail, care mie mi s-a parut funny

12 comentarii:

 1. Profesorul...cea mai graitoare descriere. Eu ma gandesc sa optez pentru profesia de psiholog, dar inca nu sunt hotarata! O zi buna iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc si multa bafta in luarea celei mai bune decizii pentru viitor! O zi frumoasa si tie!

  RăspundețiȘtergere
 3. pentru ce sa ne simtitm ofensati, astia suntem, catodata pe buna dreptate sau nu, ne uitam mereu in curtea vecinului, noi suntem cei mai buni , cei mai destepti, le stim pe toate...si totusi...

  RăspundețiȘtergere
 4. Inginerul (adicatelea eu) este un neinteles cu privire inteligenta ;). Are in subordine numai betivi(muncitori). Contabilitatea nu-l ajuta. RH-ul ii spune ca nu comunica. Clar am cea mai greu serviciu :)))))

  RăspundețiȘtergere
 5. Cris uneori suntem ofensati pentru faptul ca nu constientizam ca asa sunte, cum bine ai precizat si tu, ducem grija vecinului mai mult decat a noastra, considerand ca ei au o problema, noi suntem perfectiunea intruchipata..ori realitatea nu este mereu asa

  Alboosh Te sustinem in buna desfasurare a lucrurilor, sa rezisti pentru a putea realiza cele propuse :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunt la categoria economist si mi-am facut concediul la Neptun. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. N-ai zis nimic de inginerul IT şi nici de traducători.
  Am scăpat :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Sergiu Foarte bine, si eu intru in categoria asta si mi-am facut concediul tot la mare, dar nu stiu daca s-a numit chiar concediu

  RăspundețiȘtergere
 9. Vilo13 chiar ca ai scapat! Esti beton!

  RăspundețiȘtergere
 10. eu unul nu ma regasesc in nicio profesie enumerata mai jos :D... macar atat

  RăspundețiȘtergere