Pagini

joi, 20 august 2009

Inamic al sanatatii

Persoanele care petrec prea mult timp la birou, în faţa computerului sau în maşină, pot dezvolta afecţiuni ale muşchilor şi ligamentelor coloanei vertebrale. Nici cei care depun efort pentru a citi litere mici sau care sunt stresaţi de terminarea la timp a unui proiect nu sunt scutiţi de probleme. Aceştia pot cauza dureri foarte mari de cap şi ale muşchilor gâtului, potrivit cercetătorilor britanici.
Sursa: Adevarul

Conştientă fiind de răul pe care mi-l provoacă statul în faţa computer-ului, nu pot sta departe de el..din contra imi iau laptop-ul la orice ieşire care presupune înnoptarea (mai puţin la petreceri,normal). Tot citesc astfel de articole, ca pasajul citat mai sus, şi parcă-mi intră p-o ureche şi iese pe cealaltă parte.

10 comentarii:

  1. stai linistita la fel si mie mi se intampla...dar incerc macar de 2-3 ori pe saptamana sa fac miscare, fie ca alerg, ies cu rolele ma plimb mai mult pe jos(destul de rar recunosc) si fac pauze de 5 minute cam la fiecare ora stata in fata calculatorului..ghinionul e ca mai mucesc si acasa nu numai la birou, ceea ce inseamna ca se adauga multe ori pe zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu esti singura Adicta ......
    eu uit mincarea pe foc ...
    usile deschise ...
    noroc ca nu am laptop ...
    ca mergeam si la ...toillette cu el ...
    ha ha ha ...
    trebuie sa ma controlez ...
    da' nu e usor ...
    ca nemernicu' de net e Ispititor !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E cum s-ar spune..."un rau necesar"...pana la urma, daca stam sa ne gandim, toate dauneaza mai putin sau mai mult, asa ca eu zic ca ar trebui sa facem ceea ce credem ca este benefic pentru noi, dar si ceea ce e necesar

    RăspundețiȘtergere
  4. esti de admirat Cristina . Si eu mi-am propus sa fac pauza 10 minute, la o ora de stat la calculator..dar sunt asa absorbita, incat uit :)

    Pansydra este super tare :))

    Rapp Asa este, dar daca am scurta timpul petrecut in fata calculatorului, am mai micsora din efectele care le are asupra noastra,nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu stau in jur de 14 ore pe zi pe calculator - eh stiu care stau si mai mult de atat ... insa eu am luat deja cateva initiative in a scurta acest timp petrecut in fata calculatorului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubita,crede-ma,toate meseriile induc anumite probleme! Toti riscam prin factorii cu care interactionam! Intr-un spital iti imaginezi cate ti se pot intampla(contaminari mai ales!)? Totul e cu risc,mai mult sau mai putin...E tare problematic,intr-adevar ...dar nu putem face nimic,doar credem ca putem schimba ceva!

    Pupici cu dor si mare drag!!!!!!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este draga mea, insa de multe ori pe langa timpul care trebuie sa-l petrecem la munca..mai alocam ceva ore suplimentare, gasindu-ne ceva de facut. Ei bine, daca nu am face asta..nu ar fi mai okay? La spital nu merge, sau eu cel putin daca as lucra..nu as lasa lumea ca sa fac eu altceva, dar la job-urile care implica munca in fata calculatorului..nu mai bine stam doar ca sa terminam activitatea si nu pentru a mai face si altceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca bine zici! "Bine grait-a Zarathustra!"
    Aici ai pus iar punctul pe i! "Cum le zici dumneata,Bobocule,mai rar!" Bravo!

    Pupicei revolutionari!!!!!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc draga mea :) Esti o dulce.
    Fug la citit, ne "auzim" maine. Te pup si iti doresc o noapte linistita.

    RăspundețiȘtergere