Pagini

miercuri, 19 august 2009

Inconstienta

“Pentru precedenta viză, din februarie 2009, microbuzul a fost evaluat la Regia Autonomă de Transport Public Iaşi. Nu a primit viza, a primit sarcina de a face câteva ajustări şi deabia după aceea vehiculul a fost analizat din nou şi a primit ITP-ul”, susţine Hodea. Imediat după accident, mai mulţi martori au relatat că microbuzului i-a „murit motorul” pe linia a treia.
“Nu e prima oară, s-a mai întâmplat aşa ceva o dată”, a declarat, sâmbătă, un sătean din Scânteia. Pe de altă parte, mama şoferului a declarat, în aceeaşi zi, pentru EVZ: “Fiul meu era cel care repara maşina. Pe lângă faptul că era exploatat cu cursele, toată ziua şurubărea la ea”. Sursa: Evenimentul zilei
De ce trebuie să ne gândim doar la înregistrarea unor profituri cât mai mari, fără ţinem cont şi de efectele produse în cazul în care alegem variante "necurate" pentru a atinge apogeul.

Să fie aşa mulţumiţi atunci când din cauza inconştienţei lor, au loc atât de multe accidente ce se soldează cu pierderi de vieţi omeneşti, dar totuşi ei câştigă sume mari de bani?

Mie întotdeauna mi-a fost cam teamă de a circula cu microbuzele de acest gen, asta tocmai datorită faptului că firmele care realizeaza acest gen de trasport nu sunt interesate de siguranţa călătorilor, iar şoferii conduc cu viteză pentru a reuşi să efectueze cât mai multe curse zilnice, de a lua călători şi în picioare..chiar dacă acest lucru nu este normal.

Prefer să circul cu trenul, atunci când altă variantă nu am..decât să merg cu microbuze. Şi asta nu pentru că-mi este frică de moarte, când e să mori..poţi muri şi pe stradă, ideea este că eşti expus unui risc..acela de a avea un accident, datorită inconştienţei unora, şi rămâi apoi marcat o viaţă întreagă.

4 comentarii:

  1. Microbuzele dupa parerea mea sunt in general un mijloc de transport nesigur mai ales cand sunt folosite pentru transport in afara orasului, dar lumea le prefera pentru pretul scazut, se pare ca la noi planul financiar va fi mai important intotdeauna decat siguranta, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. E greu sa iti pese atunci cand te vezi in bani, cum s-ar spune(asta dupa mintea lor bolnava). Pare sa nu ii intereseze si punct...poti sa te certi cu ei ?...oricum nu vei ajunge la nici un rezultat...

    RăspundețiȘtergere
  3. ATY Ai dreptate, speram ca totusi vreodata sa se schimbe situatia

    Rapp daca nu ar fi implicate vietile oamenilor, poate situatia nu ar fi asa dramatica..dar totusi, asa nebun dupa bani sa fii incat sa nu-ti pese de nimic? Daca in autobuzul cu 14 morti era o ruda d-a lor, mai erau oare la fel de nepasatori?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e o intrebare buna...ar trebui sa le-o adreseze cineva...

    RăspundețiȘtergere