Pagini

marți, 11 august 2009

Incotro tre-ndrepti tu frumoasa tara?

România este în pragul falimentului. Pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, delegaţia Fondului Monetar Internaţional a fost de acord să finanţeze cheltuielile Guvernului.
Acum trei luni, politicienii ne amăgeau că împrumutul va fi o "centură de siguranţă" pentru susţinerea leului şi pentru investiţii. Minciuna a ieşit la lumină: cele 1,75 miliarde de euro, tranşa a doua, vor finanţa plata pensiilor şi a salariilor. Aceşti bani nu sunt, însă, decât un soi de respiraţie artificială "gură la gură" făcută mortului. Pentru că nu ne ajung nici până la alegeri. Ministerul Finanţelor e nevoit să mai caute şi-n alte părţi, emiţând
eurobonduri şi împrumutând de la bănci.
Dacă FMI şi-a călcat pe inimă pentru a finanţa deficitul bugetar, asta înseamnă că situaţia este proastă din cale-afară. Recesiunea de 8,5% trădează, la rândul său, o economie în picaj. În aceste condiţii, Guvernul a predat manşa, iar Palatul Victoria se poate numi, pentru o bună bucată de vreme, filiala Bucureşti a FMI. Intrarea pe pilot automat e într-un fel confortabilă pentru un Executiv incapabil să găsească el însuşi soluţii. Pe de altă parte, dacă preţul reducerii cheltuielilor cu 0,8% din PIB va fi disponibilizarea a 150.000 de angajaţi din sectorul public, şlagărul toamnei pe malurile Dâmboviţei va fi "Veeeşnica Pomeniiire!".
Sursa: Jurnalul

4 comentarii:

  1. Dar bani de bagat in buzunare si cheltuit pe prostii se gasesc...mai sa fie...cum se pot unele lucruri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu vreau sa ma gandesc cat ne va costa imprumutul asta! Nici nu vreau sa ma gandesc cat a fost furata tara asta! Nu vreau decat sa treaca odata criya asta, ca urla ziarele si teleiziunile, iar mie deja imi e greata!

    RăspundețiȘtergere
  3. unde sa ne indreptam Anne, exact unde trebuia sa ne asteptam cu o asemenea conducere si exat unde meritam.Sa ma ierte lumea insa tara asta( nu noi neaparat, desi le vom duce in carca) exact asta merita: condusi de niste prefacuti, hoti, misei fara urma de bun simt ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Rapp tocmai pentru ca s-au bagat mai multi bani in buzunarele proprii decat unde trebuiau folositi, sacul se apropie de sfarsit..ca toti (sacii) au un capat(adica fund) si la un moment se termina continutul.

    Cora problema este daca noi vom trece de criza..ca la tarile puternic dezvoltate situatia e alta. Ori daca s-a ajuns ca banii de la FMI sa finanteze deficitul bugetar, adica nu mai sunt bani pt salarii si pensii, iar pe langa asta multe IMM-uri dau faliment..cum se va termina criza la noi? Vom ajunge sa ne intrebam ce mancam?

    Cris sincer eu ma asteptam sa mergem pe un drum gresit, tocmai datorita conducerii, insa ma gandeam ca poate au un pic de creier incat sa se opreasca din furat la un moment dat, si asta daca nu pentru ca toata populatia ar avea de suferit, macar pentru ca daca tara o va duce prost..si folosul lor va scadea considerabil. Dar se pare ca nu, oamenii si-au vazut doar interesul, si si-au aratat meritele si rezultatele obtinute in pozitiile puse.

    RăspundețiȘtergere