Pagini

vineri, 7 august 2009

Examenul auto..alte idei

"Intentionam ca in procesul de evaluare a examinatorilor sa folosim inclusiv testarea poligraf, testare care se va face in procesul de atestare a examinatorilor. Toti examinatorii, dupa ce urmeaza un curs de specialitate la Ministerul Transporturilor sunt apoi evaluati de catre Directia noastra in vederea atestarii. Ei bine, in procesul de atestare, intentionam sa modificam toate reglementarile, in asa fel incat aceasta evaluare sa fie una foarte stricta, inclusiv cu aceasta proba a testarii poligraf, pentru a evalua nivelul de sinceritate si de corectitudine al examinatorului", explica Marian Tutilescu.

O alta masura este supravegherea examenului auto printr-o camera de filmat si un sistem GPS. "O a doua masura este aceasta de memorare a traseului parcurs, printr-un dispozitiv GPS si in acelasi timp de filmare a traseului, pentru a vedea daca si ce erori a facut candidatul, daca a fost corect punctat, fiecare examinator are o grila de punctare si deseori exista contestatii privind modul in care s-a facut aceasta punctare. Ei bine, in momentul de fata nu avem alte posibilitati de a verifica corectitudinea examinarii si pentru moment aceasta este singura posibilitate", declara seful Directiei de Permise Auto.

Circa trei mii de oameni mor anual in accidente rutiere in Romania. Intrebat de RFI daca acest lucru se intampla si pentru ca aproape oricine poate obtine un permis auto, contra unei "mici atentii", Marian Tutilescu a raspuns: "Sunt mai multe cauze. Una poate fi slaba pregatire a conducatorilor auto. A fost un exod de candidati la scolile de soferi, pe fondul cresterii explozive a parcului auto. Fiecare proprietar al unui autoturism si-a dorit sa fie si conducator auto, pe langa el si membrii de familie. Procesul de pregatire a fost deseori destul de succint, destul de superficial".
Sursa: Hotnews.ro

Suna frumos, dar pana la aplicare cred ca e tare lunga calea. Cum sa nu-si mai ia examinatorii "banii cuveniti"? Pai se poate..ei nu trebuie sa traiasca?

2 comentarii:

  1. chiar merita citit ............interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar cam fi cazul sa mai promovam si calitatea nu numai cantitatea de bani utilizata pentru "prestarea" de servicii...

    RăspundețiȘtergere