Pagini

vineri, 28 august 2009

La locul de munca, femeile sunt mai stresate decat barbatii

Unul din 10 cetăţeni europeni are probleme de sănătate din cauza locului de muncă. Cele mai des întâlnite afecţiuni sunt la nivelul oaselor şi al muşchilor.

Femeile sunt mai stresate decât bărbaţii la servici iar tinerii sunt cei care sunt implicaţi cel mai des în accidente de muncă. Acestea sunt datele unui studiu realizat de către Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat. 20 de milioane de europeni activi în câmpul muncii au avut probleme de sănătate din cauza locului de muncă în ultimele 12 luni. Peste 7 milioane au fost implicaţi în accidente petrecute în timpul programului de lucru.
Sursa: Adevarul

Părerea mea este că în general femeile sunt mai stresate decât bărbaţii, nu doar la locul de muncă. Bine acum depinde foarte mult de fiecare, nu suntem toţi la fel..însă în cele mai multe cazuri cred că femeile se stresează mai mult, îşi fac mai multe griji şi se consumă mai mult, poate decât trebuie uneori.

8 comentarii:

  1. Eu nu m-as baza pe acest lucru...in general ce vad eu din generatiile care vin "tare din urma"...foarte putin spre deloc, dar exista si exceptii, la fel cum pot sa spun despre mine ca atunci cand vine vorba de chestii importante, ma consum poate mai mult decat orice femeie/fata:D...sufletist tare+uratul jumatatilor de masura+faptul ca daca nu ma implic total parca simt ca am ratat aspectul...ma cam fac sa fiu asa:)...this is me:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la ce a zis Rappa_ru',cu generatiile care "vin tare din urma"...nu se streseaza pentru ca nu au dat inca de problemele care ii macina pe cei care se streseaza...o sa vezi ca atunci cand o sa se gandeasca la ziua de maine,ca trebuie sa faca mancare,sa spele copiii,sa-i pregateasca de scoala,s.a.m.d.,cu siguranta vor fi stresati...parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Rapp inca esti micutz, o sa vezi tu..ca o data cu trecerea timpului, te vei mai schimba..sau cel putin, pentru tine, asa ar fi mai bine. Barbatii in general sunt mai puternici, si trec mai usor peste greutati..d-asta afirmam eu, ca se streseaza mai putin.

    Printre Ganduri asa este, in momentul in care te confrunti efectiv cu viata, sa te descurci..sa poti supravietui..lumea incepe sa se schimbe, trec anii in care suntem in grija parintilor si avem totul asigurat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta asa e...dar nu pune accentul pe chestia asta...vom vedea;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta vom vedea, insa tu ai puterea de a decide ce vrei sa faci cu viata ta..si avand in vedere lumea in care traim, trebuie sa te gandesti intai la tine si sa te consumi cat mai putin.
    Mi se pare atat de ciudat, ca atunci cand e vorba de cei din jurul meu imi este atat de usor sa vad lucrurile mai clar si sa-i sfatuiesc, dar cand e vorba de mine..nu merge. Si mie imi este valabil ceea ce ti-am zis tie, dar eu nu pot..dar oricum, eu sunt fata..intru in categoria sexului stresat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. ;))...corect...uite vezi...asa sunt si eu...posibil sa ma consum cam mult...dar daca eu consider ca merita si asa sunt...ce sa fac ?...poate ma voi schimba...sau nu...oricum...apreciez sfaturile:)...numai bine iti doresc:)

    RăspundețiȘtergere